Karácsonyi édességet szeretnél készíteni, de nincs kedved hosszas előkészületekhez és sütéshez? Akkor ezek a golyók az ideális recept számodra. Mindössze néhány összetevőre lesz szükséged, amelyeket összekeverhetsz. Formázz a tésztából golyókat, vont be őket és már kész is. Az eredmény nemcsak a vendégeidet, hanem az édesszájúakat is kellemesen meg fogja lepni.
Hozzávalók:
- 200 g szárított kajszibarack
- 80 g kesudió
- 50 g mandulavaj kókusszal és fehér csokival
- 40 g vaníliás fehérjepor
- 20 g kókusz a tésztához
- némi extra kókusz a bevonáshoz
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
A kesudiót keverjük el a lisztben, majd adjuk hozzá az aszalt sárgabarackot. Keverjük össze, amíg ragacsos keveréket nem kapunk. A ragacsos keveréket keverjük össze a mandulavajjal, 20 g kókusszal és a fehérjeporral. Alaposan keverjük össze, hogy tömör keveréket kapjunk. Ha megvan a megfelelő állag, forgassuk a keveréket kis golyócskákba; körülbelül 22 darabot kell kapnunk belőle. Ha elkészült, a golyókat vonjuk be a maradék kókusszal.
Tedd a kész golyókat papírkosárkákba, és tárold őket a hűtőszekrényben. Viszont annyira finomak, hogy nem sokáig maradnak ott.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 golyó (összesen 22 db) |
---|---|
Energiatartalom | 83 kcal |
Fehérje | 3 g |
Szénhidrát | 8 g |
Zsír | 4 g |
Rost | 1.5 g |
Ha szereted a könnyen elkészíthető, de tökéletes ízű finomságokat, akkor ezeket a golyókat mindenképpen ki kell próbálnod.
Bátran oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása