Fitness recept: Kefires áfonyás kuglóf

Fitness recept: Kefires áfonyás kuglóf

Ma egy olyan kuglófot csinálunk, amelyet nagyon könnyű elkészíteni, de ez egy cseppet sem vesz le az ízéből, épp ellenkezőleg. Az édességet az áfonya, a xilit és a fehérje garantálja. Különlegesen puha, amelyet elsősorban a kefir biztosít. Ez a sütemény csodálatosan illik kávéhoz vagy teához.

Hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Az elkészítés megkezdése előtt 1 órával vegyük ki a tojást és a kefirt a hűtőből. Továbbá, készítsük elő a tepsit főzőspray-s olajozással aztán szórjuk át durva liszttel vagy búzadarával.

Ezután kezdhetjük is a tészta elkészítését, ami nagyon egyszerű. Tegyük egy tálba a kefirt, az olajat, a tojásokat és az aroma cseppeket, aztán keverjük jól össze az egészet. Tegyük egy másik tálba a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a xilitet, a fehérjeport, a sütőport és a sót. Óvatosan forgassuk össze a száraz hozzávalókat a nedvesekkel, és készítsünk belőle sima tésztát. Végül adjuk hozzá az áfonyát, és keverjük össze. Ha a tészta túl folyós, adhatunk hozzá egy kis lisztet. Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kis kefirt.

Kefires áfonyás kuglóf - Elkészítés

Öntsük a tésztát a beolajozott és belisztezett sütőformába, és tegyük 175 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük körülbelül 50 percig. Ha ellenőrizni szeretnéd, hogy kész van-e, szúrj bele egy tűt, és ha az száraznak érzed, a süteményt ki lehet venni a sütőből. Hagyjuk egy kicsit hűlni a tepsiben, majd borítsuk egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tippünk: Tálalás előtt tehetünk a sütire egy kicsi juharszirupot vagy agavé szirupot.

Kefires áfonyás kuglóf

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápértékek1 adagban (összesen 12 adag)
Energiatartalom197 kcal
Fehérje8 g
Szénhidrát21 g
Zsír9 g

Ha szereted a puha süteményeket, imádni fogod ezt az áfonyás, kefirrel készült kuglófot.

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük