Szeretnél valami pazar reggelit készíteni, ami úgy néz ki, mintha a kávézóból hoztad volna, mindezt percek alatt? Akkor ne hagyd ki ezt a csodás fahéjas gofrit – az íz mellett az illat is garantáltan rabul ejt, amit a konyhádba varázsol. Akkor a legfinomabb, ha agávésziruppal díszíted, de dióvajainkkal sem hibázhatsz.
Hozzávalók:
- 240 ml mandulatej (bármilyen más tejjel helyettesíthető)
- 120 g tönkölybúza liszt
- 30 g vaníliás fehérje
- 20 g fahéjas tekercs-ízesítésű kesuvaj
- 10 g agávészirup (díszítésként)
- 3 g őrölt fahéj (plusz a díszítéshez)
- 2 tojás
- 1 g só
- vaníliás Flavor Drops az ízesítéshez
- főzőspray a gofrisütő olajozásához
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Egy tálban alaposan dolgozd össze a tönkölybúza lisztet, a fehérjét, az őrölt fahéjat és a sót. Egy másik tálban keverd össze a tojást, a tejet, a vaníliás Flavor Dropst és a kesuvajat. Hogy a kesuvaj jobban elkeveredjen a többi hozzávalóval, tedd a mikróba, és melegítsd fel egy kicsit.
Fokozatosan keverd a száraz összetevőket a tejes-tojásos keverékbe, hogy sima tésztát kapj. Ezután forrósítsd fel a gofrisütőt, fújd be a főzőspray-vel, tegyél bele szokásos mennyiségű tésztát, és süsd az összes gofrit aranybarnára. Az egész keverék 6 gofri elkészítésére elég. Miután megsültek, díszítsd őket az agávésziruppal és a fahéjjal, majd tálalhatod is.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápérték | 1 gofriban (összesen 6 darab készíthető) |
---|---|
Energia | 157 kcal |
Fehérje | 10 g |
Szénhidrát | 16 g |
Zsír | 5 g |
Rost | 4 g |
Ha tovább szeretnél kísérletezni, kend meg a gofrit egy réteg kesuvajjal, joghurttal vagy túróval, és tegyél rá friss vagy liofilizált gyümölcsöt.
Oszd meg az elkészült gofrit a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása