Ha már unod a klasszikus paradicsomszószos tésztát, akkor íme egy étel, ami pont neked való. Mi lenne, ha adnál egy esélyt a céklaszósznak? És a fehérje miatt sem kell aggódnod. A receptbe belecsempésztünk egy egész csomag túrót, így az izmaid is kapnak elég tápanyagot.
Hozzávalók:
- 350 g rövid tészta (fusilli, penne)
- 300 g vörös cékla
- 200 g natúr túró
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- citromlé ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Hozzávalók a tálaláshoz:
- 20 g apróra tört pisztácia
- friss fűszernövények ízlés szerint (pl. metélőhagyma vagy petrezselyem)
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Hámozzuk meg a céklát és a hagymát, majd negyedeljük fel mindegyiket.
A zöldségeket ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük, locsoljuk meg 1 evőkanálnyi olívaolajjal, és addig sütjük, amíg a cékla megpuhul; nagyjából 190°C-on kb. 50 percig kell sütni. Közbenfőzzük meg a tésztát sós vízben „al dente”. Szűrjük le a tésztát (együnk belőle félre kb. 4 kanállal).
Hagyjuk a sült zöldségeket kicsit kihűlni, majd tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a túrót, a citromlevet és körülbelül 2 kanál vizet a tészta levéből. Turmixoljunk mindent simára. Keverjük össze az elkészített szószt a főtt tésztával. Szükség esetén adjunk hozzá még a tészta vizéből. Ha memgvan, az étel tálalásra kész. Díszítsük a tésztát tálaláskor apróra tört pisztáciával és friss fűszernövényekkel.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 adagban (összesen 4 adag) |
---|---|
Energiatartalom | 462 kcal |
Fehérje | 19 g |
Szénhidrát | 70 g |
Zsír | 10 g |
Rost | 8 g |
Na, ki van kedve megkóstolni ezt a csábító szószt, ami első pillantásra megfogja a tekinteted?
Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása