Applied Nutrition Glutamin

Glutamin gyártótól Applied Nutrition olyan termékkategória, amelyek  glutamin aminosavat tartalmaznak. A szervezetben a legnagyobb arányban aminosavak közé tartozik, és számos fontos folyamatban vesz részt. Először is, a glutamin az izomtömeget létrehozó fehérjék alapvető építőköve. Emiatt gyakran kötnek hozzá az izmok karbantartására és növekedésére gyakorolt hatásokat. Ezenkívül ez az aminosav az immunrendszer és a bélnyálkahártya egyes sejtjeinek energiaforrása is. Ezért az immunrendszerre és az emésztésre is hatással lehet.

A szervezetünk képes saját maga is előállítani glutamint, de van, hogy ez a természetes termelés nem elegendő. Ez akkor fordul elő például, ha valaki megerőltető fizikai tevékenységet végez, vagy stresszes időszakokban. Ilyen esetekben fontos, hogy növeljük a glutamin bevitelét akár étrendből, akár étrend-kiegészítőkből. Ez az aminosav ezért a félig esszenciális aminosavak közé tartozik.

 Mutass többet

Kiknek ajánlott a glutamin?

A glutamin tulajdonságai miatt ideális minden sportoló, valamint minden aktív ember számára, aki az izomtömeg regenerálódását és növekedését szeretné támogatni. Hosszan tartó vagy nagy intenzitású edzések során is jól jön, mert ilyenkor fontos ezt az aminosavat a megfelelő szinten tartani. Ennek ellenére az állóképességi sportolók, például a futók és a kerékpárosok, valamint a testépítők, a súlyemelők és más erősítő sportolók is nagyon nagy hasznát tudják venni.

Ez az aminosav természetes módon az állati eredetű élelmiszerekben, például húsban vagy tejtermékekben található meg. Az ebbe a kategóriába tartozó kiegészítők tehát segíthetnek a vegetáriánusoknak, vegánoknak és a növényi alapú étrend más rajongóinak a glutamin bevitelében.

Hogyan kell szedni a glutamint?

Az étrend-kiegészítők leggyakrabban L-glutamin formájában tartalmazzák ezt az aminosavat. De bevehető tabletta vagy oldódó por formájában, amely tökéletes kiegészítője egy edzés utáni italnak a regeneráció fokozása érdekében. Sőt, egy még hatékonyabb formája a glutamin peptidek, amelyek az L-glutaminhoz képest jellemzően jobb felszívódási aránnyal büszkélkedhetnek, és gyorsan emészthetőek. A glutamin-kiegészítő beszedésére jó időpont lehet közvetlenül edzés után vagy napközben bármikor. A szokásos adag naponta 3-6 g, de egyes esetekben, például glutaminban szegény étrend esetén az adagot meg lehet növelni. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a glutamin akár 45 g mennyiségben is bevehető mellékhatások nélkül.

Végül, ha többet szeretnél megtudni a glutaminról, nézd meg a cikkünket: A glutamin nélkülözhetetlen a sportolók számára

 Mutass kevesebbet

2 Tétel

oldalanként
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (3)
 2. OstroVit (3)
 3. Applied Nutrition (2)
 4. PVL (1)
 5. Optimum Nutrition (1)
 6. ProSupps (1)
 7. The Protein Works (1)
Csomagolás (g)
 1. 500 g (1)
Szín
 1. shadow (1)
 2. ivory (1)
Kapszula
 1. 120 kapsz. (1)
Állag
 1. Kapszula (1)
 2. Por (1)
Összetétel
 1. Tiszta forma (2)
Termék kategóriája
Ár
Szűrés
Vegetáriánus (2)
Vegán (2)
Gluténmentes (2)
Laktózmentes (2)
BIO (2)
GMO mentes (2)
Mesterséges édesítő mentes (2)
Műanyag csomagolás mentes (2)
Aszpartám mentes (2)
 1. L-Glutamine Powder - Applied Nutrition
 2. Glutamine 4K - Applied Nutrition

2 Tétel