Fitness recept: tésztasaláta kesudióöntettel

Fitness recept: tésztasaláta kesudióöntettel

Ehhez a salátához nem csak pár szelet uborkára meg paradicsomra van szükség.  Sokkal színesebb és táplálóbb is lehet. Mit szólnál egy kis kukoricához, olajbogyóhoz és hüvelyesekből készült, fehérjedús tésztához? Mindezt egyszerű, de ízletes kesudió öntetünkkel tálalhatod, amely minden mogyoróimádó napját feldobja, ráadásul egy pillanat alatt elkészül az ízletes ebéd vagy vacsora, ami vegánoknak is tökéletesen alkalmas.

Hozzávalók az alaphoz:

Hozzávalók az öntethez:

  • 100 g kesudió
  • 120–150 ml víz (a szósz állagától függően) 
  • ½ lime leve
  • 1 tk őrölt füstölt paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • és őrölt bors ízlés szerint

Hozzávalók a tálaláshoz:

  • friss bazsalikom
  • lime
Tésztasaláta kesudióöntettel - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Főzd meg a fehérjés tésztát sós vízben, a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint. Közben aprítsd kockára a vöröshagymát, a paradicsomot és az olajbogyót. Szeleteld a friss bazsalikomot durvára, vagy használj szárított bazsalikomot. Tedd az összes összetevőt egy tálba, add hozzá a csemegekukoricát és a főtt tésztát, majd keverd össze.

Tésztasaláta kesudió öntettel - Elkészítés

A következő lépésben az öntetet készítjük el. A kesudió, 120 ml víz, lime lé, piros paprika, fokhagyma, só és őrölt bors eldolgozásához használj konyhai robotgépet. Keverd össze, amíg finom krémes állagot nem kapsz. Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá még vizet, és keverd össze újra. Ha kész, öntsd a szószt az edénybe a többi hozzávalóval együtt, és keverd össze. Azonnal tálalhatod is, vagy pihentetheted hűtőszekrényben a kész salátát. Tálaláskor ne felejtsd el díszíteni az ételt néhány friss bazsalikommal és egy szelet citrommal.

Tésztasaláta kesudióöntettel

Tápértékek

1 adagban (összesen 3 adag)

Energiatartalom532 kcal
Fehérje30 g
Szénhidrát50 g
Zsír22 g
Élelmi rost7 g

Videó a recepthez: tésztasaláta kesudióöntettel

Ha friss és kiegyensúlyozottebédet szeretnél, ami hidegen is finom, ez a saláta egyértelműen jó választás. Nem csak mesés ízével és aromájával, hanem magas fehérjetartalmával is feldobja az étrended.

Ne habozz, és oszd meg alkotásaid a közösségi médiában és taggeld # gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük