Fitness recept: Sós hagymás keksz

Fitness recept: Sós hagymás keksz

Desszertként a kávé mellé gyakran szolgálnak fel különféle kekszeket. De mit tehetsz, ha nem rajongsz az édes finomságokért? Az ilyen alkalmakra tökéletesek a sós kekszek, amelyek nem jönnek rosszul egyetlen ünnepségen sem, vagy ha valami sós ropogtatnivalót keresel a tévézéshez. Az elkészítése hihetetlenül egyszerű, így bárki megbirkózik vele.

Hozzávalók:

Sós hagymás keksz - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Kezdjük az összes száraz hozzávaló, azaz a liszt, a szárított hagyma, a sütőpor, a , a fűszerek és a magvak (tegyünk félre egy keveset a végére a szóráshoz) összekeverésével.

Sós hagymás keksz - Keksz keverék

Ezután adjuk hozzá az olvasztott ghít, és gyúrjuk össze a tésztát. Ha összeállt, hagyjuk pihenni a hűtőben 30-60 percig.

Sós hagymás keksz - Elkészítés menete

Hűtés után formázzuk a tésztát tekerccsé, és vágjuk fel 12 darabra. Lapítsunk minden egyes darabot kb. 0,5 cm vastag korongokká a kezünkkel. Egy villával tovább nyomkodhatjuk őket a felületükön. Ha szögletes vagy pálcika alakú kekszeket szeretnénk, akkor sodorjuk ki a tésztát fél centiméter vastagságúra, és késsel vágjuk a kívánt formákra.

Helyezzük az előkészített kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szórjuk meg ízlés szerint a maradék fűszer- és magkeverékkel, és 180°C-on süssük kb. 15-20 percig.

Sós hagymás keksz - Sütés előtt

Ha elkészült, tálalás előtt hagyjuk kissé kihűlni.

Sós hagymás keksz

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápértékek 1 keksz (12 darab összesen)
Energia147 kcal
Fehérje3 g
Szénhidrát12 g
Zsír9 g
Rost3 g

Egy keksznek nem kell feltétlenül édesnek lennie; ez a sós változat könnyedén felveszi az édes kekszekkel a versenyt. Snackként vagy esti nassolnivalóként fogod kipróbálni a tévé előtt?

Oszd meg velünk bátran az alkotásaid a közösségi médiában és használd a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük