Fitness recept: kelt tésztás fahéjas csiga

Fitness recept: kelt tésztás fahéjas csiga

Te is álmodozva szoktad nézni az omlós fahéjas csigákat a pékségek kirakatában? Akkor épp itt az ideje, hogy otthon is elkészítsd ezt a receptet. Az egészséges hozzávalók mellett pedig meg is takaríthatsz. A desszert alapja egy puha, kelesztett tészta, amibe élvezet beleharapni. A ghí vaj, cukor és fahéj egyvelege gondoskodik a tökéletes töltelékről és a konyhában terjengő csodás illatokról. Lépésről lépésre leírtuk az elkészítés menetét, így kezdőknek sem kell aggódni a kelt tészta miatt. Meglátod, hogy nagyon könnyű kezelni. És ez a finom desszert és snack fahéjas tekercs formájában mindképp megéri ezt a kis időt.

Hozzávalók:

  • 250 g (1 bögre) teljes kiőrlésű liszt
  • 60 g ghí
  • 40 ml víz
  • 40 ml sovány tej
  • 25 g kókuszcukor
  • 12 g friss élesztő
  • 1 tojás
  • egy csipet
  • felvert tojás a csiga bekenéséhez a sütés előtt (opcionális)

Hozzávalók a töltelékhez:

Hozzávalók a kelt tésztából készült fahéjas csigához

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először készítsük el a tésztát. Vegyél egy nagy tálat, tedd bele a lisztet a csipet sóval együtt. A közepén alakíts ki egy lyukat és tedd bele a darabokra morzsolt élesztőt. Tegyél bele kókuszcukrot és önts bele langyos, sovány tejet. Hagyd pihenni kb. 15 percig, hogy az élesztő elkezdjen dolgozni. Majd add hozzá a liszthez a tojást, a vizet és a ghít és kezdd el gyúrni a tésztát. Használhatsz robotgépet is dagasztóhoroggal. Tedd a kevert tésztát a tál közepébe, fedd le egy konyharuhával és hagyd kb. egy óráig pihenni meleg helyen, hogy megdagadjon.

A megkelt tésztát tedd egy munkalapra, nyújtsd ki téglalap alakúra és kend be a ghível. Tegyél kókuszcukrot és fahéjat egy kis tálba és egyenletesen szórd be vele a tésztát.

Kelt tésztából készült fahéjas csiga - Elkészítés

Tekerd fel (a téglalap hosszabb oldalát tekerd fel) és vágd fel a tekercset kb. 2 cm vastagságú szeletekre. Helyezd el a csigákat egy sütőpapírral kibélelt sütőtepsin és 180 fokos előmelegített sütőben süsd aranybarnára kb. 20 perc alatt. Sütés után hagyd kihűlni, majd utána tálalhatod.

Kelt tésztából készült fahéjas csiga
Tápérték1 csiga (összesen 14 darab)
Energia144 kcal
Fehérje4 g
Szénhidrát15 g
Zsír7 g
Rost2,5 g

A fahéjas csiga nagyszerű desszert például a délutáni kávéhoz. Ha túrót eszel vagy MoiMüv Protein Milkshake-et iszol hozzá, akkor egy kiegyensúlyozott, ideális snacket kapsz, ami akár még fogyáshoz is megfelelő.

Bátran oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi médián és használd a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük