Fitness recept: karfiolos és brokkolis tócsni

Fitness recept: karfiolos és brokkolis tócsni

A friss és illatos alapanyagok, a kevés idő és a vágy valami egészséges és ízletes után csak egyet jelenthet, egy tökéletes receptet ebédre vagy vacsorára. Napjaink nyertese egyértelműen a karfiolos és brokkolis tócsni, amelynek nemcsak az illata, hanem a nagyszerű tápanyag összetétele is magával ragad. Mit mondasz? Te is ezt a receptet választod?

A karfiolos tócsni elkészítéséhez a következőkre lesz szükségünk:

A brokkolis tócsni elkészítéséhez a következőkre lesz szükségünk:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Először is sós vízben külön-külön főzzük meg a karfiol és a brokkoli fejeket. A brokkoli gyorsabban készül el. Amikor már puhák a fejek, akkor külön-külön szeleteljük fel őket kis darabokra. A karfiolhoz adjuk hozzá a lisztet, a psylliumot, a petrezselyemzöldet, a tojást, a lenmagot, a szétnyomott fokhagymát és ízlés szerint a fűszereket. Egy másik tálban készítsük el a brokkolis keveréket, méghozzá a felszeletelt brokkoli, a cheddar, a liszt, a psyllium, a tojás, a mustár és a fűszerek összekeverésével. Mindkét keveréket alaposan keverjük össze, hogy minden összetevő összeálljon. Ha valamelyik keverék túl folyékonynak tűnik, adjunk hozzá egy kis psylliumot, esetleg lisztet. Forrósítsunk fel egy serpenyőt és fújjuk be olívaolaj spray-vel. Ezután egy kanál segítségével formázzunk a serpenyőn tócsnikat mindkét keverékből. Süssük meg őket közepes lángon, mindkét oldalon 2-3 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Még melegen, fehér joghurttal, skyrrel, tejföllel vagy a kedvenc kalóriamentes mártásunkkal meglocsolva tálaljuk. Jó étvágyat!

Fitness recept: Karfiolos és brokkolis tócsni
Tápértékek1 karfiolos tócsni (összesen 10 tócsni)
Kalória63
Fehérje3 g
Szénhidrát8 g
Zsír2 g
Rost4,5 g
Tápértékek1 brokkolis tócsni (összesen 10 tócsni)
Kalória67
Fehérje3,2 g
Szénhidrát7,4 g
Zsír2 g
Rost4 g

Reméljük, hogy úgy döntesz, hogy kipróbálod ezt a karfiolos és brokkolis tócsni receptet. Ha tetszeni fog, akkor ne felejtsd el megosztani a barátaiddal.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük