Fitness Recept: Banánfagyi csupán 2 alapanyagból

Fitness Recept: Banánfagyi csupán 2 alapanyagból

A konyhaszekrény egyik sarkából egy pöttyös banán figyelget rád? Minket is. Próbáltuk őt teljesen ignorálni, de nem megy. Úgy néz ki, hogy a banánt nem tudjuk elegendően gyorsan elfogyasztani, ezért aztán kénytelenek vagyunk belőle fehérjés kekszeket, cookiest, muffinokat, és természetesen smoothies-t és hasonló finomságokat készíteni. Ma úgy döntöttünk, hogy 2 alapanyagból készítünk banános fagyit.

Lehetséges, hogy első látásra ez a recept egy kicsit furának tűnik, és lehet, hogy nem is nagyon hiszitek el. Mégiscsak, hogy készülhet krémes fagyi csupán két alapanyagból? Bebizonyítjuk nektek, hogy ez is lehetséges. És ráadásul isteni finom lesz!

A 2 alapanyagból álló banános fagyihoz a következő összetevőkre lesz szükségünk:

  • 4 nagy érett banán
  • 2 evőkanál mogyoróvaj (földimogyoró, mandula, vagy kesuvaj)

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Elsősorban meghámozzuk a banánokat és felszeleteljük őket kisebb darabokra. Ezután a karikákat tepsibe, vagy egy tálba helyezzük, és 1 – 2 órára fagyasztóba tesszük. Miután a banán néhány órát a mélyhűtőben töltött el, egy jó erős robotgépben addig keverjük ki, míg nem kapunk krémes, lágy masszát.

A krémhez mogyoró, vagy mandulavajat adunk, és még egyszer jó alaposan krémes pürét készítünk belőle. Voilá! Kész! Ez az ízletes krémes fagylalt azonnal tálalható. Ha a keményebb, jobban megfagyott fagyit részesítitek előnyben, még pár percre helyezd vissza a mélyhűtőbe. A kedvenc kalóriamentes szirupunkkal feldíszítve tálaljuk.

Tipp: Ha szeretnétek, a keverésnél és robotgépes feldolgozásnál adhattok még hozzá 1 – 2 evőkanál tejet is, hogy a banán még egyszerűbben szerezzen krémes állagot. Bizonyosodj meg abban, hogy elegendően erős konyhai robotgéped, vagy mixered van.

Recept: Banánfagyi csupán 2 alapanyagból

Kommentben írjátok meg nekünk, mi a ti kedvenc banános finomságotok, és azt is, ki-e próbáljátok ezt az egyszerű banános fagyit. Ha tetszett nektek ez a receptünk, és szeretnétek másokkal is megosztani, ne habozzatok és osszátok meg a cikket.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük