Ha te is annyira szereted a hamburgert, mint mi, jó helyen jársz! Elkészítettük az ínyenc változatot egészséges coleslaw salátával és porhanyós tépett csirkével, az eredmény pedig egyszerűen csodás. És természetesen nem hiányozhat a puha buci és a barbecue-szósz sem!
Hozzávalók a tépett húshoz:
- 400 g nyers csirkemell (vagy fogyasztásra kész csirkemell)
- 200 ml víz
- 6 ek. barbecue-szósz
- 1 ek. olívaolaj
- fekete bors ízlés szerint
- édes paprika ízlés szerint
- só ízlés szerint
Hozzávalók a coleslaw salátához:
- 100 g zsírszegény görög joghurt
- 60 g zöldhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 tk. dijoni mustár
- 1/4 fej vörös káposzta
- juharszirup ízlés szerint (mi kb. 5 g-ot használtunk)
- almaecet ízlés szerint
- só ízlés szerint
A burgerhez az alábbiakra lesz még szükséged:
- 4 teljes kiőrlésű buci (a mieink kb. 90 g-ot nyomtak)
- barbecue-szósz ízlés szerint
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Tisztítsd meg a csirkemellet, majd ízesítsd sóval és borssal, és hintsd meg mindkét oldalát őrölt édes paprikával. Azután egy serpenyőben melegíts olajat, és pirítsd a húst, amíg aranybarna nem lesz. Ezután tegyél vizet a serpenyőbe, fedd le, és főzd kb. 15 percig. Egy villával tépd kis darabokra a csirkét, és keverd össze a vízzel, amiben főtt, illetve add hozzá a barbecue-szószt is. Ha fogyasztásra kész csirkét használsz, csak keverd össze 6 evőkanál barbecue-szósszal, majd szükség szerint adj hozzá vizet vagy alaplevet. Sóval és borssal ízesítsd.
A vörös káposztát vágd vékony csíkokra, a répát reszeld durvára, darabold apróra a hagymát, majd a zöldségeket keverd össze egy tálban. Adj hozzá joghurtot és mustárt, majd ízesítsd juharsziruppal, ecettel és egy csipet sóval.
Ha mindennel elkészültél, jöhet az összeállítás. Vágd félbe a bucikat, az alsó részt kend meg barbecue-szósszal, halmozd rá a tépett csirkét, tegyél rá coleslaw-t, majd mehet rá a másik fele, és már eheted is.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápérték | 1 adagban (összesen 4 adag készíthető) |
---|---|
Energia | 408 kcal |
Fehérje | 37 g |
Szénhidrát | 48 g |
Zsír | 6 g |
Rost | 7 g |
* a tápértékek a felhasznált buci fajtájától függően eltérhetnek.
Ha még nem poroltad le a grillt, ezt a csirkeburgert konyhád kényelmében is könnyedén elkészítheted. Meglátod, mindenki imádni fogja!
Oszd meg az elkészült hamburgert a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása