Fitness recept: Nizzai saláta

Fitness recept: Nizzai saláta

A nizzai saláta nem az a típusú saláta pár szelet uborkával és jégsalátával, amely után hamar éhes maradsz. A kiegyensúlyozott hozzávalók nagyszerű ebéddé és vacsorává teszik. A zöldségek, az a koktélparadicsom, a jégsaláta és a zöldbab, valamint a krumpli által komplex szénhidrátokat vihetsz be a szervezetedbe. És milyen étel lenne jó fehérje nélkül? Ebben az ételben két minőségi fehérjeforrást is találhatsz, a tonhalat és a tojást. Ez egy finom és egészséges étel, melyet még tökéletesebbé tesz a mézes-mustáros öntet és az olívabogyók.

Hozzávalók:

Nizzai saláta - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Vékony héjú, kisebb szemű krumplikat forralj fel sós vízben, míg puhává nem válnak. Amint kész van, vágd négyfelé. Főzd meg keményre a tojásokat (tedd a szobahőmérsékletű tojásokat forrásban lévő vízbe és forrald 10 percig). Majd hűtsd le jéghideg vízben, szedd le a héját és vágd fel négy részre. Forrald fel a fagyasztott babot forró, sós vízben kb. 10 percig, majd hűtsd le jéghideg vízben és keverd össze a krumplival és 3 evőkanál mézes-mustáros ZERO öntettel.

Most már elkezdheted felszolgálni az ételt. Tegyél jégsalátát a tányérre. Ha azt szeretnéd, hogy könnyebben lehessen enni, akkor vágd fel. Tedd a krumplis-babos keveréket az öntettel együtt a salátatál közepére. A tetejére tegyél kisebb darabokra vágott koktélcseresznyét, félbevágott olívabogyót és tonhaldarabokat, amelyeket már korábban megszabadítottál az olajtól. A saláta tetejére tedd rá a maradék ZERO öntetet, ízlés szerint sózd meg és tálalhatod is.

Nizzai saláta
Tápérték1 adag (összesen 4 adag)
Energia376 kcal
Fehérje28 g
Szénhidrát32 g
Zsír14 g
Rost5 g

A nizzai saláta tökéletes egy könnyű ebédre vagy vacsorára. Beleteheted egy ételhordó dobozba is, és magaddal viheted a munkahelyedre. A nap bármelyik szakaszában bátran fogyaszthatod.

Bátran oszd meg velünk a közösségi média oldalain, amiket készítettél és jelöld be a #gymbeamhu-t.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük