A közönséges palacsinta vagy crepe néha unalmas lehet. Ezért készítettük el ezt a pihe-puha Holland minipalacsintát, amelyet sütőben lehet sütni, díszíteni, és különleges jutalomként élvezheted. A tészta elkészítése egyszerű, és az eredmény mindenképpen megéri.
Hozzávalók:
- 100 ml félzsíros tej
- 50 g sima liszt
- 15 g ghí
- 10 g nádcukor
- 2 tojás
- egy csipet só
Hozzávalók a tálaláshoz:
- pisztáciavaj
- málna
- Görög joghurt
- friss menta
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Melegítsünk elő egy öntöttvas serpenyőt a sütőben 220 °C-ra. Egy tálban verjük fel a tojásokat a félzsíros tejjel, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, sót és a nádcukrot. A tésztának teljesen folyékonynak és csomómentesnek kell lennie. Turmixgépet is használhatsz a keveréshez.
Adjuk hozzá a ghi-t ls tegyük a felhevített serpenyőbe, majd tegyük vissza a sütőbe még 5 percre. Ezután öntük a tésztát a serpenyőbe, és süssük a palacsintát 10-15 percig aranybarnára. Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a palacsintát még 5 percig pihenni, hogy ne essen össze.
Tálaljuk a kész palacsintát pisztáciavajjal, málnával vagy görög joghurttal. És persze ne feledkezzünk meg a mentalevelekről sem, amelyek új szintre szintre emelik a tálalást.
Tápértékek | 1 egész palacsinta díszítés nélkül |
---|---|
Energiatartalom | 564 kcal |
Fehérje | 23 g |
Szénhidrát | 52 g |
Zsír | 29 g |
Rost | 1,5 g |
Egy egyszerű palacsintatésztából édes finomságot készíthetsz, amelyet aztán bármivel tálalhatsz.
Oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi hálózatokon a #gymbeamhu megjelöléssel.
Komment hozzáadása