Ha szereted a lédús desszerteket, ez biztosan be fog jönni. Az alaphoz tejterméket használtunk, amitől lédús lesz a sütemény, és nagyszerűek a tápértékei is. És milyen lenne a desszert csokoládé nélkül, nem igaz? Ez a finomság garantáltan ízleni fog!
Összetevők:
- 400 ml zsírszegény tej
- 400 ml víz
- 300 g ricotta
- 150 g búzadara
- 120 g nádcukor
- 50 g étcsokoládé
- 25 g kakaó
- 10 g porcukor a díszítéshez
- 3 tojás
- fél narancs héja
- kókuszolaj spray a tortaforma befújásához (helyettesíthető vajjal vagy más zsiradékkal)
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet és a vizet, adjuk hozzá a búzadarát, és rövid ideig forraljuk, amíg besűrűsödik. Hagyjuk a sűrű búzadarát kissé kihűlni. Közben verjük fel sűrű, fehér habbá a tojásokat a nádcukorral, adjuk hozzá a kakaót, a finomra reszelt narancshéjat (amelyet előtte alaposan meg kell tisztítani), és óvatosan keverjük össze a habot. Fokozatosan keverjük bele a ricottát és a részben kihűlt búzadarát – legyen sima a tészta. Végül keverjük bele az apróra vágott csokoládét. Béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral, vagy fújjuk be olajspray-vel és öntsük bele a tésztát.
Tegyük be 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül egy órán át. Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felvágjuk. Szórjuk meg porcukorral és tálaljuk. Jó étvágyat!
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 adagban (összesen 10 szelet) |
---|---|
Energiatartalom | 220 kcal |
Fehérje | 9 g |
Szénhidrát | 28 g |
Zsír | 8 g |
Ha szereted a lédús édességeket, akkor biztosan imádni fogod ezt a finom süteményt.
Oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi médiában #gymbeamhu megjelöléssel.
Komment hozzáadása