Alexandra Bring – Edzésről és motivációról

Alexandra Bring – Edzésről és motivációról

Találkoztatok már Alexandra Bring nevével?Ha nem, pár fotót már biztos láttatok a fiatal fitness diváról. Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek Alexandrát, a svéd fitnessz modellt, aki tűsarkúját egy pár Nike cipőre cserélte. A fiatal, reményekkel teli és az egész világ által istenített svéd hölgy, az edzés iránt táplált szeretetével az egész világot elvarázsolta, s nem utolsó sorban külsejével és bájos megjelenésével mindenkit levesz a lábáról.

Amit Alexandráról tudnunk kell

Az Alexandra Bring csupán álnév, a valóságban Alexandra Tornegren néven hívják a svéd szépséget, viszont ki jegyezné meg ezt az északi nevet? Így biztosan egyszerűbb, de térjünk csak vissza hozzá. Alexandrát gyakran a fitness guruhoz, Jen Selterhez hasonlítják, testük hasonlósága miatt. 

Több, mint nyilvánvaló, hogy a jellemzően svéd külsejű hölgy szereti az aktív életstílust. Már 12 éves korától foglalkozik testedzéssel, valószínűleg apja buzdítására, aki kulturisztikai versenyeken vett részt, elhatározta, hogy ő is kipróbálja a fitness világát. A 24 éves Barbie 167 cm magásságával és 52 kilogramos súlyával, főleg egy testrészére specializálódott, mégpedig a fenekére. Láthatóan büszke is erre a tesrészére, mivel szivesen publikálja a különbözö közösségi oldalakon, és feneke az egész világon ismert.

„Küldetésem minél több ember motiválása ahhoz, hogy jól érezzék magukat!”

Alexandra nem csupán az edzőtermes selfie képeknek köszönhetően ismert, hanem a néha lélegzetellállító blog videóiról iy, ugyanis az egyik legismertebb svéd fitness blog vezetője, ahol olyan témákkal foglalkozik, mint a fitness, egészséges táplálkozás, edzéstervek, motiváció, valamint a mentális egészség.

Ezek a témák egyáltalán nem idegenek számára, mivel táplálkozási tanácsadást tanult ki, ezáltal tudását alkalmazhatja a blog oldalán és terjesztheti a világon. Tartja magát ahhoz, hogy minden mindennel összefügg, és egybeolvad akár a puzzle darabok, ezért fontos az egyensúly elérése a fizikai és a szellemi egészség között. Küldetése minél több ember motiválása ahhoz, hogy jól érezzék magukat.

Alexandra Bring és edzései

Alexandra meglehetősen keményen edz, hetente 5 alkalommal 45 percet, vagy akár egy órát. Egy edzés alkalmával figyelmet fordít a guggolásokra és kemény nyomásokra, melyben jó barátja, Anders támogatja. Két másik edzés során a láb edzésére koncentrál, ezt követi a hát, valamint a bicepsz edzése. Az utolsó edzés alkalmával a mellkas, bicepsz és karok edzése kerül előtérbe.Természetesen az egyes edzések eltérnek és aktuális céljaival összhangban vannak.Ami a kardio edzéseket illeti, a fitness díva nem igazán fordít rá figyelmet, inkább a minőségi nyújtásokra koncentrál. Az edzésterveit megtalálhatod a fitness blogján.

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Sok ember van azon a véleményen, hogy a rendszeres edzés elkezdése nehéz feladat. Kezdetben neked is ez az érzésed volt?

Igen. Nehéz volt belejönni a gyakorlatba. Szerintem csak nagyon kevés ember létezik, akik első edzésük alkalmával máris rutinként kezelik az edzést, és rendszeres edzésbe fognak. Fontos, hogy kezdjünk bele, ahelyett, hogy azt mondjuk, „majd holnap belekezdek”, ami igazán könnyű.

Mi motivál téged az edzésre?

Ha edzek és helyesen étkezek, jobban alszom, sokkal elégedettebnek és boldogabbnak érzem magam. Pontosan ez motivál. Ez a fő oka annak, amiért edzem. A kidolgozott test inkább csak egy bónusz számomra.

Említetted a motivációt. Milyen tippet adnál olvasóinknak a motivációval kapcsolatban?

Rendkívül fontosnak tartom, hogy legyenek céljaink. Állítsunk magunk elé megvalósítható, ésszerű célokat, és ha elérjük azokat, bebizonyosodik, hogy minden nehéz munka meghozza a gyümölcsét.

Milyen tanácsot adnál a kezdőknek, akik még csak szeretnének belekezdeni az edzésbe. Szerinted melyik a legjobb módszer az elkezdéshez?

Mindenképpen személyi edzővel ajánlom az edzések elkezdését, még ha tudom is, hogy ez nem mindenki számára elérhető. Ha nincs saját edzőnk, rendkívül óvatosnak kell lennünk, mivel edzés során nagyon könnyen szerezhetünk sérüléseket. A láb edzésénél például a térdünk nagyon érzékeny lehet.

Mielőtt belekezdenénk bármiféle guggolásokba vagy kitörésekbe, olvassunk utána az interneten, hogyan kell őket helyesen csinálni, hogy elkerüljük a sérüléseket. A nagyobb súlyú súlyzókkal is várjunk addig, amíg tökéletesedik a technikánk. További tippem egy edzésterv irása, mielőtt elindulnánk a konditerembe. Ne látogassuk a konditermet anélkül, hogy ne tudnánk mit kellene csinálnunk.

Mit teszel ha éppen rossz napod van és semmi kedved az edzéshez?

Nem igazán fordul elő, hogy nincs kedvem az edzéshez, de természetes, hogy időnként mindenkivel előfordul ilyesmi. Amennyiben tényleg semmi kedvem hozzá, próbálom rábeszélni magam legalább egy rövidke edzésre. Általában ezt teszem, alkalmankánt pedig teljsen kihagyom az edzést.

A páratlan kettős, mely végül különvált

Teljesen normális, ha e cikk elolvasását, illetve a képek megtekintését követően e pozitív hozzáállású szépséggel kapcsolatban azon morfondíroztok, hogy a hölgy egyedülálló-e. Alexandra sok éven keresztül egy párt alkotott a személyi edző és fitnesz modell Ako Rahim-al. Azon kívül, hogy Ako crossfit-el foglalkozik, gladiátorként is szerepel egy svéd TV sorozatban, a Gladiátorban. Jelenleg azonban már nincsenek együtt, és Alexandra más párt talált, akivel már közös gyerekük is van, Lou.

Végezetül pedig még egy gyöngyszem. Talán emlékeztek a “Yes, I Squat” / „Igen, végzek guggolást”. – feliratú pólóra.- pontosan Alexandra Bring az a hölgy, akinek ez kipattant a fejéből és gyártásnak is indította. 

Bízunk abban, hogy Alexandrával közösen inspiráltunk és motiváltunk titetket a magasabb teljesítményhez. Amennyiben tetszett az írásunk, örülnénk, ha támogatnátok egy megosztással. 

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük