Multivitaminok

Multivitaminok létfontosságú tápanyagokat tartalmazó komplex táplálékkiegészítők kategóriája. A legtöbb esetben szervezetünk nem tudja ezeket az anyagokat kellő mennyiségben előállítani, ezért fontos a rendszeres pótlásuk. A multivitamin táplálékkiegészítők fő összetevői természetesen a vitaminok. Minden anyagcsere-folyamatban részt vesznek, optimális bevitelük tehát elengedhetetlen az egész szervezet megfelelő működéséhez. A vitaminok befolyásolják például a növekedést, a regenerációt, az emésztést, a tápanyagok beviteléből származó energiatermelést, az ideg- és immunrendszert, valamint más létfontosságú folyamatokat

 Show more

A napi ajánlott vitaminbevitel általában több tíz milligramm vagy csak néhány mikrogramm között mozog. A szervezet által igényelt mennyiség a nemtől, az életkortól, az energiabeviteltől, az aktivitási szinttől, a stressz mértékétől és számos egyéb tényezőtől függ. A multivitamin táplálékkiegészítőket ezért gyakran bizonyos embercsoportok számára tervezik, hogy kielégítsék a szükségleteiket. Jellemzően nem szerint osztják fel őket, és ez alapján határozzák meg a felhasznált vitaminok mennyiségét, valamint az egyéb összetevőket a tartalmában.

  • A nőknek szánt multivitamin táplálékkiegészítőkben, például Vita Pink Multivitaminban, a hialuronsav is megtalálható, amely jótékony hatással lehet a bőr megjelenésére. Ugyanakkor válogatott ásványi anyagokat is tartalmaz, például cinket, amely elősegítheti a haj, a körmök és a bőr egészségét. Ezenkívül támogathatja a reproduktív funkciókat is.
  • Férfiak számára a Men's Essentials Multivitamint kínáljuk. Ezt a multivitamint emésztőenzimekkel és nootropikus anyagokkal gazdagították, amelyek a memória, a tanulás és a figyelem serkentésére szolgálnak. Ezenkívül az összetevőprofil növényi kivonatokat és erős antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek az oxidatív stressz ellen küzdenek.
  • Ha mindkét világból a legjobbat akarjátok egy férfiaknak és nőknek szánt multivitamin formájában, akkor nem járhattok rosszul a Multivitamin Vitality Complexszel, amely minden fontos tápanyagot tartalmaz. Ugyanakkor a Liposomal Multivitamin is kiváló választás, amely magas felszívódási arányával és felhasználhatóságával emelkedik ki.
  • A 3 évnél idősebb gyermekek számára válasszátok a multivitamint rágótabletta formájában, finom gyümölcsös ízzel.

 

Milyen formában lehet multivitaminokat szedni?

  • Kapszula a tablettanem kell semmit előkészíteni, csak lenyelni.
  • Pezsgőtablettaáltalában kiváló ízűek, és a hidratálás változatosabbá tételére szolgálhatnak.
  • Por hasonlóképpen, mint a pezsgőtabletták a por formájú vitaminok is remekül kiegészíthetik a hidratációt, ha ízesítjük velük a vizet.

Ebben a kategóriában megtaláljátok az összes szükséges vitamint gyerekeknek, felnőtteknek, sportolóknak, nem sportolóknak és mindenkinek, aki szeretné támogatni az egészségét és a vitalitását. Ha szeretnétek többet megtudni a vitaminokról, típusaikról, funkciójukról, az irányadó napi beviteli értékekről, valamint a hiány és felesleg jeleiről, ne hagyjátok ki a következő cikkünket: Átfogó útmutató a vitaminokhoz: mire jók, honnan lehet tudni, hogy mikor kevés és mennyit kell bevenni?

Ha segítségre van szükségetek, hogy hogyan válasszátok ki a legjobb multivitamint, akkor olvassátok el a következő cikkünket: Tényleg kell multivitaminokat szedned?

 Mutass kevesebbet
Nincs találat a keresett termékre.