a legjobbak a gurtnik, edzőkampók kategóriájából

Segítségre van szükséged valamelyik termék kiválasztásában? Nyerj ihletet azoktól a vásárlóktól, akik már kipróbálták termékeinket. Vásárlóink véleményeinek köszönhetően könnyen hozzáférhetsz mások tapasztalataihoz. Itt megtalálod a legtöbbet eladott termékeket a Gurtnik, edzőkampók kategóriájából. A legeladottabb termék a Gurtni X-Grip - GymBeam.

Gurtnik, edzőkampók egy olyan kategória, amely gurtnik és kampók széles választékát kínálja. Ezeket az eszközöket arra tervezték, hogy javítsák a fogást, amikor nehéz súlyokat emelünk az edzőteremben. Az egyik végét a csukló köré kell tekerni, míg a másik végét a súlyzóhoz rögzíteni. A felhúzás és más húzó gyakorlatok közben segítenek csökkenteni az alkarokat és az ujjakat terhelő feszültséget. Ennek eredményeképpen szilárdabb fogást érhetünk el, ami lehetővé teszi, hogy nehezebb súlyokat is megtartsunk, vagy több ismétlést csináljunk velük. Általában erőemelők, súlyemelők, crossfiterek, erősemberek, testépítők, valamint azok használják őket, akik teljesítményfokozás céljából rendszeresen járnak edzőterembe.

 Mutass többet

Miért érdemes gurtnit használni?

A gurtni használata az erősítő edzés közben számos előnyt kínál a biztonság, a kényelem és a teljesítmény szempontjából.

 • Csökkenti a sérülés kockázatát: Az alacsonyabb izomfeszültség csökkenti a nehéz terhelés miatti húzódások vagy túlterheltség miatt előforduló sérülések valószínűségét.
 • Erősebb tapadást biztosít: A súlyzót vagy súlyrudat szilárdabban és biztosabban lehet vele megfogni.
 • Fokozza a teljesítményre való összpontosítást: Kevésbé kell koncentrálnod a nehéz súlyzó megtartására, elég csak a teljesítményedre.
 • Segít jobb teljesítményt elérni: A gurtni használata lehetővé teszi, hogy nagyobb súlyokat emelj, vagy több ismétlést végezz, ami jobban ösztönöz az edzésre. Ez fokozott izomnövekedést és erőt eredményezhet.

Mikor használjunk gurtnit?

Úgy tudod a legjobban kihasználni a gurtnikban rejlő lehetőségeket, ha csak olyan gyakorlatokhoz és helyzetekben használod, amelyeknél van értelme.

 • Megfelelő súly: Alkalmas szabad súlyokkal végzett gyakorlatokhoz, mint például a súlyzórúddal, kettlebellel kézi súlyzóval, vagy a húzódzkodó rúdon végzett gyakorlatok során.
 • Ajánlott gyakorlatok: Ideális súlyemeléshez, döntött törzsű evezéshez súlyzórúddal, bolgár osztott guggoláshoz, farmer's carry gyakorlathoz, fellépéshez  padon kézi súlyzóval vagy súlyemelő gyakorlatokhoz (szakítás).
 • Mikor javasolt: Ha nagy súlyokkal dolgozol, vagy ha nagyobb ismétlésszámot szeretnél, és az korlátoz, hogy nem elég elés a markolatod.

Milyen típusú gurtnik vannak?

A gurtnik alakjukban és használati módjukban különböznek.

 1. Csuklópántos gurtni: Más néven körbetekerős gurtni. Az egyik végén van egy hurok, amibe a kezedet kell dugni, míg a másik végét a súlyzórúdra kell tekerni. Ezeket leggyakrabban a rendszeres edzőtermi edzésekhez használják.
 2. Olimpiai gurtni: Egyetlen zárt hurokból áll, amit a csuklóra kell helyezni, majd a másik végét a rúd alatt átvezetve a tenyérrel lefogva rögzítheti. A súlyemelők nagyon kedvelik, mivel elég csak a súlyzórudat letennini ahhoz, hogy a gurtni is ellazuljon.
 3. Figure 8 gurtni: Ezen a típusú gurtnin 2 hurok van. Az egyik hurkot a csukló köré kell tekerni, átvezetni a rúd alatt, majd újra a csukló köré tekerni, hogy rögzüljön. Az előző két típustól eltérően ez a gurtni nem kerül a tenyér és a súlyzórúd közé. Az erőemberek és az erőemelők egyaránt kedvelik.
 4. Emelőkampó: Ezt a gurtnit a csuklóhoz kell rögzíteni, ezután a kampót pedig egyszerűen a rúdra akasztani, és már végezheted is a gyakorlatot. Előnye a gyors rögzítés, de szükséges, hogy a kampó jól illeszkedjen a súlyzórúdra vagy a kézi súlyzóra.

Ebben a kategóriában vannak még emelő gurtnik is, amik más célt szolgálnak, mint a sima gurtni. Különösen hasznosak a nagy ismétlésszámú gyakorlatoknál a húzódzkodó rúdon, állványon vagy a gyűrűn végzett edzéseknél. Növeli a tapadást és az erőkifejtést a tenyér területén. Ezért is a crossfitterek körében a legnépszerűbb, különösen a hajlításokhoz, emelésekhez vagy a toe-to-bar gyakorlat közben.

Ha többet szeretnél megtudni a gurtnik előnyeiről és megfelelő használatáról, olvasd el cikkünket: Gurtni a fogás és az erő fejlesztésére. Hogyan használd és rögzítsd helyesen?

 Mutass kevesebbet

15 Tétel

oldalanként
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (9)
 2. CHIBA (2)
 3. Climaqx (2)
 4. RDX Sports (1)
 5. C.P. Sports (1)
Szín
 1. fekete (7)
 2. fekete - szürke (1)
 3. fekete - piros (1)
 4. fekete - sárga (1)
 5. terepmintás (1)
 6. rózsaszín (1)
 7. piros (1)
 8. camouflage olive (1)
 9. shadow (1)
 10. violet (1)
Méret
 1. uni (4)
 2. M (3)
 3. L (2)
 4. S (1)
Termék kategóriája
Termékcímkék
 1. Best Seller (2)
 2. New (2)
 3. SPRING 39% (1)
Ár
Szűrés
 1. Gurtni X-Grip - GymBeam
  Gurtni X-Grip - GymBeam
  93%
  93 % (71)
  1990 Ft
 2. Gurtni - GymBeam
  Gurtni - GymBeam
  95%
  95 % (45)
  1490 Ft
 3. Lifting Straps Black & Grey - GymBeam
  LIFT Black & Grey gurtni - GymBeam
  81%
  81 % (44)
  2890 Ft
 4. Terepszínű gurtni Camo - GymBeam
  Terepszínű gurtni Camo - GymBeam
  92%
  92 % (38)
  1590 Ft
 5. Edzőkampó - GymBeam
  Edzőkampó - GymBeam
  84%
  84 % (29)
  4490 Ft
 6. Lifting straps Figure 8 Black - GymBeam
  Figure 8 gurtni Black - GymBeam
  93%
  93 % (8)
  4990 Ft
 7. X-Grip Lifting Straps pink - GymBeam
  Gurtni X-Grip Pink - GymBeam
  100%
  100 % (8)
  1690 Ft
 8. Lifting Straps Strong Grip - GymBeam
  Strong Grip gurtni - GymBeam
  50%
  50 % (4)
  4990 Ft
 9. Strongman Powerstrap - Chiba
  Strongman Powerstrap emelő gurtni – Chiba
  100%
  100 % (4)
  10790 Ft
 10. Powerhook csuklószorítós edzőkampó - Chiba
  Powerhook csuklószorítós edzőkampó - Chiba
  40%
  40 % (3)
  8390 Ft
 11. Leather Lifting Straps Black - GymBeam
  Bőr gurtni Black - GymBeam
  70%
  70 % (2)
  5990 Ft
 12. Lifting straps Lady Ultra Grips red - Climaqx
  Lady Ultra Grips Red emelő gurtni - Climaqx
  100%
  100 % (2)
  15790 Ft
 13. Lifting straps Ultra grips black - Climaqx
  Ultra Grips Black emelő gurtni - Climaqx
  100%
  100 % (2)
  15790 Ft
 14. Lifting Cotton Gel Straps S4 Black - RDX Sports
 15. Lifting straps camouflage olive - C.P. Sports
  Nincs raktáron
  Terepszínű gurtni – C.P. Sports
  100%
  100 % (1)

15 Tétel