RDX Sports Gurtnik, edzőkampók

Gurtnik, edzőkampók gyártótól RDX Sports egy olyan kategória, amely gurtnik és kampók széles választékát kínálja. Ezeket az eszközöket arra tervezték, hogy javítsák a fogást, amikor nehéz súlyokat emelünk az edzőteremben. Az egyik végét a csukló köré kell tekerni, míg a másik végét a súlyzóhoz rögzíteni. A felhúzás és más húzó gyakorlatok közben segítenek csökkenteni az alkarokat és az ujjakat terhelő feszültséget. Ennek eredményeképpen szilárdabb fogást érhetünk el, ami lehetővé teszi, hogy nehezebb súlyokat is megtartsunk, vagy több ismétlést csináljunk velük. Általában erőemelők, súlyemelők, crossfiterek, erősemberek, testépítők, valamint azok használják őket, akik teljesítményfokozás céljából rendszeresen járnak edzőterembe.

 Show more

Miért érdemes gurtnit használni?

A gurtni használata az erősítő edzés közben számos előnyt kínál a biztonság, a kényelem és a teljesítmény szempontjából.

 • Csökkenti a sérülés kockázatát: Az alacsonyabb izomfeszültség csökkenti a nehéz terhelés miatti húzódások vagy túlterheltség miatt előforduló sérülések valószínűségét.
 • Erősebb tapadást biztosít: A súlyzót vagy súlyrudat szilárdabban és biztosabban lehet vele megfogni.
 • Fokozza a teljesítményre való összpontosítást: Kevésbé kell koncentrálnod a nehéz súlyzó megtartására, elég csak a teljesítményedre.
 • Segít jobb teljesítményt elérni: A gurtni használata lehetővé teszi, hogy nagyobb súlyokat emelj, vagy több ismétlést végezz, ami jobban ösztönöz az edzésre. Ez fokozott izomnövekedést és erőt eredményezhet.

Mikor használjunk gurtnit?

Úgy tudod a legjobban kihasználni a gurtnikban rejlő lehetőségeket, ha csak olyan gyakorlatokhoz és helyzetekben használod, amelyeknél van értelme.

 • Megfelelő súly: Alkalmas szabad súlyokkal végzett gyakorlatokhoz, mint például a súlyzórúddal, kettlebellel kézi súlyzóval, vagy a húzódzkodó rúdon végzett gyakorlatok során.
 • Ajánlott gyakorlatok: Ideális súlyemeléshez, döntött törzsű evezéshez súlyzórúddal, bolgár osztott guggoláshoz, farmer's carry gyakorlathoz, fellépéshez  padon kézi súlyzóval vagy súlyemelő gyakorlatokhoz (szakítás).
 • Mikor javasolt: Ha nagy súlyokkal dolgozol, vagy ha nagyobb ismétlésszámot szeretnél, és az korlátoz, hogy nem elég elés a markolatod.

Milyen típusú gurtnik vannak?

A gurtnik alakjukban és használati módjukban különböznek.

 1. Csuklópántos gurtni: Más néven körbetekerős gurtni. Az egyik végén van egy hurok, amibe a kezedet kell dugni, míg a másik végét a súlyzórúdra kell tekerni. Ezeket leggyakrabban a rendszeres edzőtermi edzésekhez használják.
 2. Olimpiai gurtni: Egyetlen zárt hurokból áll, amit a csuklóra kell helyezni, majd a másik végét a rúd alatt átvezetve a tenyérrel lefogva rögzítheti. A súlyemelők nagyon kedvelik, mivel elég csak a súlyzórudat letennini ahhoz, hogy a gurtni is ellazuljon.
 3. Figure 8 gurtni: Ezen a típusú gurtnin 2 hurok van. Az egyik hurkot a csukló köré kell tekerni, átvezetni a rúd alatt, majd újra a csukló köré tekerni, hogy rögzüljön. Az előző két típustól eltérően ez a gurtni nem kerül a tenyér és a súlyzórúd közé. Az erőemberek és az erőemelők egyaránt kedvelik.
 4. Emelőkampó: Ezt a gurtnit a csuklóhoz kell rögzíteni, ezután a kampót pedig egyszerűen a rúdra akasztani, és már végezheted is a gyakorlatot. Előnye a gyors rögzítés, de szükséges, hogy a kampó jól illeszkedjen a súlyzórúdra vagy a kézi súlyzóra.

Ebben a kategóriában vannak még emelő gurtnik is, amik más célt szolgálnak, mint a sima gurtni. Különösen hasznosak a nagy ismétlésszámú gyakorlatoknál a húzódzkodó rúdon, állványon vagy a gyűrűn végzett edzéseknél. Növeli a tapadást és az erőkifejtést a tenyér területén. Ezért is a crossfitterek körében a legnépszerűbb, különösen a hajlításokhoz, emelésekhez vagy a toe-to-bar gyakorlat közben.

Ha többet szeretnél megtudni a gurtnik előnyeiről és megfelelő használatáról, olvasd el cikkünket: Gurtni a fogás és az erő fejlesztésére. Hogyan használd és rögzítsd helyesen?

 Mutass kevesebbet

1 Tétel

per page
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (9)
 2. CHIBA (2)
 3. Climaqx (2)
 4. RDX Sports (1)
 5. C.P. Sports (1)
Szín
 1. fekete - piros (1)
Termék kategóriája
Szűrés
 1. Lifting Cotton Gel Straps S4 Black - RDX Sports

1 Tétel