Nutrend Kollagén

Kollagén gyártótól Nutrend az ízületek, a porcok, a csontok, az ínak és más kötőszövetek egészségének gondoskodására szolgál. Ahogy öregszünk, a szervezet természetes kollagéntermelése csökken, ezért fontos, hogy biztosítsuk ennek a fehérjetípusnak az optimális szintjét. A szervezetben a kollagén alacsony szintje az ízületek egészségének romlásához, valamint a váz- és izomrendszer problémáihoz vezethet. A kollagént tartalmazó készítmények azonban nem csak az idősek körében népszerűek.fitnesz és más sportok rajongói is előszeretettel alkalmazzák, hiszen ezáltal gondoskodhatnak a nagy terhelésnek kitett ízületekről.

 Mutass többet

Ahogy az már említésre került, a kollagén a szervezet természetes alkotóelemei, a fehérjék közé tartozik. 28-féle különböző kollagént ismerünk, amelyek közül az I-es és a II-es a legfontosabb az ízületek egészségének szempontjából.

 • Az I-es típus fontos, mivel ez található meg a csontokban, az ínakban és az ínszalagokban.
 • A váz- és izomrendszer egészségéhez nélkülözhetetlen II-es típusú kollagén a porcokban található meg.
 • A III-as típusú kollagén, többek között, az izmokban, az érfalakban és a belső szervekben található meg.

A kollagén hiánya a szervezetben ízületi problémákat, az ínszalagok és porcok merevvé válását és csökkent rugalmasságát, valamint izomgyengeséget okozhat – ez az oka annak, hogy nem szabad alábecsülni ennek a fehérjének a fontosságát.

A kollagént általában állati szövetekből állítják elő, elsősorban tengeri állatokéból, mivel ez a fajta kollagén, a marhából származóhoz hasonlóan, hatékonyan szívódik fel. Ha felszívódásról van szó, a hidrolizált kollagén a legjobb választás, amit hidrolízissel állítanak elő – ennek során a kollagén rostjai kisebb aminosavláncokra bomlanak, amik könnyebben emésztődnek.

A kollagénkészítményeket gyakran dúsítják C-vitaminnal is, ami támogatja a szervezetben a kollagén termelődését.

Csak rajtad múlik, hogy milyen formában fogyasztasz kollagént. A leggyakoribb változatok közé a shotok, italok, kapszulák és porok tartoznak. Ha vannak még kérdéseid a kollagén használatáról az ízületek egészségének javítására, olvasd el a témában írt cikkünket: Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb kollagént az egészséges bőrhöz és ízületekhez?

 Mutass kevesebbet

1 Tétel

oldalanként
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (6)
 2. OstroVit (2)
 3. NOW Foods (2)
 4. Nutrend (1)
 5. BeastPink (1)
 6. Bodylab24 (1)
Ízesítés
 1. ízesítetlen (1)
Szín
 1. shadow (1)
Kapszula
 1. 180 kapsz. (1)
 2. 360 kapsz. (1)
Állag
 1. Kapszula (1)
Összetétel
 1. Keverék (1)
Termék kategóriája
Szűrés
Vegetáriánus (1)
Vegán (1)
Gluténmentes (1)
Laktózmentes (1)
BIO (1)
GMO mentes (1)
Mesterséges édesítő mentes (1)
Műanyag csomagolás mentes (1)
Aszpartám mentes (1)
 1. Flexit Gelacoll - Nutrend
  Flexit Gelacoll - Nutrend
  93%
  93 % (38)
  3890 Ft -tól

1 Tétel