Testzsírszázalékot mérő eszköz - GymBeam

Értékelés:
80 % of 100
80 % (7)
Gyártó: GymBeam

A Testzsírszázalékot mérő eszköz egy praktikus fogószerű tárgy, amely viszonylag pontosan képes meghatározni a testzsír százalékos arányát. A mérés a hason a csípő felső csontja felett található bőrredő méretének tanulmányozásával történik. A módszer hozzáférhetőségének köszönhetően a mérést otthon is elvégezhetik különböző testalkatú férfiak és nők egyaránt.

Raktáron
760Ft

A Testzsírszázalékot mérő eszköz egy egyszerű eszköz a testzsírszázalék pontos mérésére  

A Testzsírszázalékot mérő eszköz egy praktikus tárgy a testzsírszázalék meghatározásához. Egyszerűen használható, és akár egyedül, akár egy barát segítségével is el lehet vele végezni a mérést. A testzsírszázalék meghatározásához a mérővel meg kell mérni a hason, a csípő felső csontja felett található (suprailiac) bőrredőt. A mellékelt használati útmutató segítségével könnyen megtalálhatod a testeden a mérőeszköz használatához szükséges konkrét pontot.

 

Ez a praktikus eszköz különösen akkor jön jól, ha épp fogyni próbálsz, és nyomon akarod követni a fejlődésedet. Ez főként akkor igaz, ha fitnesz- vagy testépítő versenyre készülsz, és ezért épp a verseny előtti fogyókúrás étrendet tartod. A mérőeszközt azonban ugyanúgy lehet használni olyankor is, ha épp hízni próbálsz. Azoknak is szükségük lehet a testzsírszázalék növelésére, akiknek egészségtelenül alacsony a testzsírszázaléka, ezért egészségügyi okokból hízniuk kell. 

 

Ha szereted a változásokat, és szeretnél figyelemmel tartani a tested, a Testzsírszázalékot mérő eszköz nagyszerű lehet a változások nyomon követéséhez.

 

A Testzsírszázalékot mérő eszköz előnyei

 • praktikus, fogóhoz hasonlító eszköz a testzsírszázalék méréséhez
 • könnyen a használata
 • a hasi terület vizsgálatával a testben lévő zsír mennyiségét méri
 • a mért értékek a mellékelt táblázatnak köszönhetően egyszerűen értelmezhetők
 • férfiak és nők számára egyaránt használhatják
 • súlygyarapodás és fogyókúra alatt is használható

A Testzsírszázalékot mérő eszköz használata

 • Minden mérést a tested jobb oldalán végezz.
 • A méréseket nem szabad sérült, sebes vagy egészségtelen bőrön végezni.
 • Győződj meg róla, hogy a bőröd száraz, nem csúszik és nincs rajta krém, hogy az eszköz megfelelően tapadjon a bőrredőn.
 • Túlsúly esetén nem ajánlott a bőrredő mérése.
 • Aktív testmozgás után vagy kimelegedve ne végezz mérést. A test víztartalmának ingadozása ronthatja a mérési eredményeket.
 • Mindig ugyanazt a zsírmérőt használd, és mindig ugyanabban a napszakban mérj, így következetesen nyomon követheted a testösszetétel változását.
 • A nők ne mérjenek a menstruációja alatt, mert az mérhető átmeneti súlygyarapodással jár. Az adatok pontossága érdekében mindig a ciklus ugyanazon szakaszában mérd magad.

Hogyan kell megfelelően mérni a testzsír százalékos arányát a Testzsírszázalékot mérő eszköz segítségével 

Mivel a testzsír nagy része közvetlenül a bőr alatt található, a bőrredők mérése nagyon hatékony és praktikus módja a testzsírszázalék meghatározásának. A Testzsírszázalékot mérő eszköz használata tudományos alapokra helyezi a pinch-an-inch módszert, így a testzsír mérésének legjobban bevált és legmegbízhatóbb módja. A Testzsírszázalékot mérő eszközt úgy tervezték, hogy nagyon könnyű legyen használni, nincs szükség segítségre, magunk is el tudjuk végezni a mérést (természetesen bármikor kérhetsz segítséget, ha úgy könnyebb). Bár a bőrredők mérése technikailag nagyon egyszerűen megtanulható és elvégezhető, javasoljuk, szánj egy kis időt a helyes eljárás megismerésére.

 

Hogyan mérjük meg a testzsírt pontosan és helyesen a Testzsírszázalékot mérő eszközzel 

1. A testzsír mérését a jobb csípőcsont felett körülbelül 2,5 cm-rel elhelyezkedő suprailiacalis bőrredőn kell végezni. Úgy találod meg a megfelelő részt, hogy a bal mutatóujjad a jobb csípőcsont legcsontosabb pontjára helyezed és megkeresed az ettől 2,5 cm-re felfelé eső pontot (lásd 1. ábra).

tukový kaliper - obrázek 1

2. Az eszköz ívelt részén lévő csúszka legyen teljesen jobbra tolva. Vedd a mérőeszközt a jobb kezedbe.

3. Álló helyzetben, az ujjaid egymástól 5-7 cm távolságra legyenek és határozottan fogd meg a csípő felső csontja feletti bőrredőt bal kézzel a hüvelyk- és mutatóujjad között. Óvatosan húzd el ezt a bőrredőt a testedtől. Húzd el a bőrt és a bőr alatti zsírt az izomszövettől (lásd 2. és 3. ábra).

obrázek 2 a 3 - tukový kaliper

Megjegyzés: Ha a terület nagyon zsíros, növelni kell a hüvelyk- és mutatóujj közötti távolságot. Fontos, hogy a bőrredőt közvetlenül fogd meg, ne ruházaton keresztül.

4. Az eszközt jobb kézben tartsd, és fogd meg vele a bőrredőt úgy, hogy a mérő mindkét oldala merőleges legyen rá. Helyezd a mérő érintkezési felületeit körülbelül 1 cm-re az ujjaktól úgy, hogy azokkal egy síkban legyen (lásd 4. ábra).

obrázek 4 - tukový kaliper

5. Miközben a bőrredőt a bal kezedben tartod, nyomd le a hüvelykujjaddal az eszköz elején jelölt pontot, amíg enyhe kattanást nem érzel. A csúszka automatikusan áthalad a mérőkaron, és a megfelelő értéknél áll meg. Amint érzed és hallod a kattanást, azonnal engedd el a gombot.

6. Engedd ki a mérő kapcsát, mérd le, és milliméter pontossággal jegyezd fel az eredményt. Állítsd vissza a csúszkát jobb oldalra, a kiindulási helyzetbe, hogy a következő méréshez a helyén legyen.

7. Miután elvégeztél egy mérést, ismételd meg a folyamatot. Ha az eredmények jelentős az eltérést mutatnak (több mint 1 mm), végezz további méréseket, amíg az értékek nem lesznek egyformák.

8. Nézd meg a megfelelő FÉRFI vagy NŐI testzsírmérési táblázatot, hogy megtaláld az életkorod és a mért eredmény alapján kiszámított testzsírszázalékodat.

 

Hogyan kell kiolvasni az eredményeket?

 1. A testzsír mérési eredményeit a Testzsírszázalékot mérő eszköz milliméterben mutatja.
 2. Keresd meg, a milliméter adatokat tartalmazó oszlop és a korcsoportot tartalmazó sor metszetét.
 3. Ez a lévő szám a mért testzsírszázalékot jelenti.

Megjegyzés: 36 mm-nél nagyobb mérések esetén: a 36 mm feletti plusz millimétereket szorozd be 0,25%-kal.

 

Eredmények értelmezése

Fat Caliper

Fat caliper - men

További Információ
EAN 8586024620353
Termék kód 39269097: -- Ostatné
Forgalmazó GymBeam, s.r.o. Rastislavova 93, Košice 04001, Slovakia
Nettó súly 0.20 Kg
Db per raklap 1 db.
Db per csomag 1 db.
Bruttó súly 0.02 Kg
Length (cm) 13.00 ??
Width (cm) 16.00 ??
Height (cm) 1.50 ??
Készült Kína
Termék kategóriája Kiegészítők
Főkategória Egyéb segédeszközök edzéshez
Egyéb kategóriák Termékek
Testsúly csökkentés
Kellékek
Kellékek edzéshez

Figyelmeztetés:

Tárold száraz, hűvös helyen.

Vásárlói vélemények Testzsírszázalékot mérő eszköz - GymBeam
Write Your Own Review
Véleményt ír:Testzsírszázalékot mérő eszköz - GymBeam
Te értékelésed
Variants Ár Raktáron
single_variant 760Ft
Szállításra kész
A vásárlók kérdései
A kérdés leírása
Írj választ