Testzsírszázalékot mérő eszköz - GymBeam

Rating:
100 % of 100
100 % (1)
Gyártó: GymBeam

A Testzsírszázalékot mérő eszköz egy praktikus fogószerű tárgy, amely viszonylag pontosan képes meghatározni a testzsír százalékos arányát. A mérés a hason a csípő felső csontja felett található bőrredő méretének tanulmányozásával történik. A módszer hozzáférhetőségének köszönhetően a mérést otthon is elvégezhetik különböző testalkatú férfiak és nők egyaránt.

Nincs raktáron
Várhatóan: 2023. okt. 11.
Becsült ár 690Ft

A Testzsírszázalékot mérő eszköz egy egyszerű eszköz a testzsírszázalék pontos mérésére  

A Testzsírszázalékot mérő eszköz egy praktikus tárgy a testzsírszázalék meghatározásához. Egyszerűen használható, és akár egyedül, akár egy barát segítségével is el lehet vele végezni a mérést. A testzsírszázalék meghatározásához a mérővel meg kell mérni a hason, a csípő felső csontja felett található (suprailiac) bőrredőt. A mellékelt használati útmutató segítségével könnyen megtalálhatod a testeden a mérőeszköz használatához szükséges konkrét pontot.

 

Ez a praktikus eszköz különösen akkor jön jól, ha épp fogyni próbálsz, és nyomon akarod követni a fejlődésedet. Ez főként akkor igaz, ha fitnesz- vagy testépítő versenyre készülsz, és ezért épp a verseny előtti fogyókúrás étrendet tartod. A mérőeszközt azonban ugyanúgy lehet használni olyankor is, ha épp hízni próbálsz. Azoknak is szükségük lehet a testzsírszázalék növelésére, akiknek egészségtelenül alacsony a testzsírszázaléka, ezért egészségügyi okokból hízniuk kell. 

 

Ha szereted a változásokat, és szeretnél figyelemmel tartani a tested, a Testzsírszázalékot mérő eszköz nagyszerű lehet a változások nyomon követéséhez.

 

A Testzsírszázalékot mérő eszköz előnyei

 • praktikus, fogóhoz hasonlító eszköz a testzsírszázalék méréséhez
 • könnyen a használata
 • a hasi terület vizsgálatával a testben lévő zsír mennyiségét méri
 • a mért értékek a mellékelt táblázatnak köszönhetően egyszerűen értelmezhetők
 • férfiak és nők számára egyaránt használhatják
 • súlygyarapodás és fogyókúra alatt is használható

A Testzsírszázalékot mérő eszköz használata

 • Minden mérést a tested jobb oldalán végezz.
 • A méréseket nem szabad sérült, sebes vagy egészségtelen bőrön végezni.
 • Győződj meg róla, hogy a bőröd száraz, nem csúszik és nincs rajta krém, hogy az eszköz megfelelően tapadjon a bőrredőn.
 • Túlsúly esetén nem ajánlott a bőrredő mérése.
 • Aktív testmozgás után vagy kimelegedve ne végezz mérést. A test víztartalmának ingadozása ronthatja a mérési eredményeket.
 • Mindig ugyanazt a zsírmérőt használd, és mindig ugyanabban a napszakban mérj, így következetesen nyomon követheted a testösszetétel változását.
 • A nők ne mérjenek a menstruációja alatt, mert az mérhető átmeneti súlygyarapodással jár. Az adatok pontossága érdekében mindig a ciklus ugyanazon szakaszában mérd magad.

Hogyan kell megfelelően mérni a testzsír százalékos arányát a Testzsírszázalékot mérő eszköz segítségével 

Mivel a testzsír nagy része közvetlenül a bőr alatt található, a bőrredők mérése nagyon hatékony és praktikus módja a testzsírszázalék meghatározásának. A Testzsírszázalékot mérő eszköz használata tudományos alapokra helyezi a pinch-an-inch módszert, így a testzsír mérésének legjobban bevált és legmegbízhatóbb módja. A Testzsírszázalékot mérő eszközt úgy tervezték, hogy nagyon könnyű legyen használni, nincs szükség segítségre, magunk is el tudjuk végezni a mérést (természetesen bármikor kérhetsz segítséget, ha úgy könnyebb). Bár a bőrredők mérése technikailag nagyon egyszerűen megtanulható és elvégezhető, javasoljuk, szánj egy kis időt a helyes eljárás megismerésére.

 

Hogyan mérjük meg a testzsírt pontosan és helyesen a Testzsírszázalékot mérő eszközzel 

1. A testzsír mérését a jobb csípőcsont felett körülbelül 2,5 cm-rel elhelyezkedő suprailiacalis bőrredőn kell végezni. Úgy találod meg a megfelelő részt, hogy a bal mutatóujjad a jobb csípőcsont legcsontosabb pontjára helyezed és megkeresed az ettől 2,5 cm-re felfelé eső pontot (lásd 1. ábra).

tukový kaliper - obrázek 1

2. Az eszköz ívelt részén lévő csúszka legyen teljesen jobbra tolva. Vedd a mérőeszközt a jobb kezedbe.

3. Álló helyzetben, az ujjaid egymástól 5-7 cm távolságra legyenek és határozottan fogd meg a csípő felső csontja feletti bőrredőt bal kézzel a hüvelyk- és mutatóujjad között. Óvatosan húzd el ezt a bőrredőt a testedtől. Húzd el a bőrt és a bőr alatti zsírt az izomszövettől (lásd 2. és 3. ábra).

obrázek 2 a 3 - tukový kaliper

Megjegyzés: Ha a terület nagyon zsíros, növelni kell a hüvelyk- és mutatóujj közötti távolságot. Fontos, hogy a bőrredőt közvetlenül fogd meg, ne ruházaton keresztül.

4. Az eszközt jobb kézben tartsd, és fogd meg vele a bőrredőt úgy, hogy a mérő mindkét oldala merőleges legyen rá. Helyezd a mérő érintkezési felületeit körülbelül 1 cm-re az ujjaktól úgy, hogy azokkal egy síkban legyen (lásd 4. ábra).

obrázek 4 - tukový kaliper

5. Miközben a bőrredőt a bal kezedben tartod, nyomd le a hüvelykujjaddal az eszköz elején jelölt pontot, amíg enyhe kattanást nem érzel. A csúszka automatikusan áthalad a mérőkaron, és a megfelelő értéknél áll meg. Amint érzed és hallod a kattanást, azonnal engedd el a gombot.

6. Engedd ki a mérő kapcsát, mérd le, és milliméter pontossággal jegyezd fel az eredményt. Állítsd vissza a csúszkát jobb oldalra, a kiindulási helyzetbe, hogy a következő méréshez a helyén legyen.

7. Miután elvégeztél egy mérést, ismételd meg a folyamatot. Ha az eredmények jelentős az eltérést mutatnak (több mint 1 mm), végezz további méréseket, amíg az értékek nem lesznek egyformák.

8. Nézd meg a megfelelő FÉRFI vagy NŐI testzsírmérési táblázatot, hogy megtaláld az életkorod és a mért eredmény alapján kiszámított testzsírszázalékodat.

 

Hogyan kell kiolvasni az eredményeket?

 1. A testzsír mérési eredményeit a Testzsírszázalékot mérő eszköz milliméterben mutatja.
 2. Keresd meg, a milliméter adatokat tartalmazó oszlop és a korcsoportot tartalmazó sor metszetét.
 3. Ez a lévő szám a mért testzsírszázalékot jelenti.

Megjegyzés: 36 mm-nél nagyobb mérések esetén: a 36 mm feletti plusz millimétereket szorozd be 0,25%-kal.

 

Eredmények értelmezése

Fat Caliper

Fat caliper - men

További Információ
Készült Kína
Forgalmazó GymBeam, s.r.o. Rastislavova 93, Košice 04001, Slovakia
Termék kategóriája Kiegészítők
EAN 8586024620353
Termék kód 39269097: -- Ostatné
Nettó súly 0.20 Kg
Db per raklap 1 db.
Db per csomag 1 db.
Bruttó súly 0.02 Kg
Length (cm) 13.00 ??
Width (cm) 16.00 ??
Height (cm) 1.50 ??
Főkategória Egyéb segédeszközök edzéshez
Egyéb kategóriák Termékek
Kellékek
Kellékek edzéshez

Figyelmeztetés:

Tárold száraz, hűvös helyen.

Customer reviews Testzsírszázalékot mérő eszköz - GymBeam
Write Your Own Review
Véleményt ír:Testzsírszázalékot mérő eszköz - GymBeam
Your Rating
Variants Price Speciális ár Raktáron
single_variant 850Ft 690Ft
nincs raktáron
Várhatóan 2023. okt. 11.
A vásárlók kérdései
A kérdés leírása
Írj választ