Nutrend Komplex ásványi anyagok

Komplex ásványi anyagok gyártótól Nutrend közé olyan, komplex termékek tartoznak, amik számos fontos ásványi anyagot tartalmaznak. Ezeket a szervezetünk nem képes önmaga előállítani, ezért fontos a rendszeres pótlásuk. Az ilyen komplex készítmények legfontosabb összetevői, természetesen, az ásványi anyagok, amik részt vesznek az anyagcserefolyamatokban, ezért optimális bevitelük létfontosságú a testünk megfelelő működéséhez. Az ásványi anyagoknak fontos szerepe van, többek között, a növekedésben, a regenerációban, az emésztésben, a bevitt tápanyagok anyagcseréjében, az ideg- és az immunrendszer működésében, valamint számos egyéb, kulcsfontosságú folyamatban.

 Mutass többet

Az ásványi anyagok szükséges mennyiségétől függően két kategóriát határozhatunk meg:

 • A makroelemek jellemzője, hogy a napi beviteli mennyiségnek 100 mg-nál többnek kell lennie. Idetartozik a kalcium, a foszfor, a magnézium, a nátrium, a kálium, a klór és a kén.
 • Velük ellentétben a mikroelemekből nem fogyasztható 100 mg-nál több. Közéjük tartozik többek között a vasa cinka réza jód, a fluor, a króm, a kobalt, a szelén, a mangán és a molibdén.

A szervezet számára szükséges mennyiség függ a nemtől, az életkortól, az energiabeviteltől, a fizikai aktivitás szintjétől, a stressz mértékétől és egyéb tényezőktől. A komplex ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket ezért gyakorta meghatározott csoportok számára fejlesztik, az ő kimondott igényeik kielégítésére. A csoportok általában nemek szerint kerülnek meghatározásra, ami megszabja a felhasznált ásványi anyagok és egyéb tápanyagok mennyiségét.

 • Nőknek készült például a Vita Pink Multivitamin, ami ásványi anyagok, növényi kivonatok és vitaminok hatékony keverékét tartalmazza. A benne található cink révén támogatja a haj, a körmök és a bőr egészségét, valamint jótékony hatásokat gyakorol a reproduktív funkciókra. A kapszulát hialuronsavval is gazdagították, ami segít a vizet a sejteken belül tartani, ez pedig javítja hidratációjukat és fokozza rugalmasságukat. Ennek köszönhetően a bőr friss, egészséges és fiatalos marad.
 • Nem csak férfiak számára nyújt előnyöket az Essentials VitaPack Complex, ami, az ásványi anyagok mellett, vitaminokat, növényi kivonatokat, omega-3 zsírsavakat és ízületvédőket is tartalmaz. Praktikus, tasakos kiszerelésben kapható, amiben megtalálható minden összetevő, ami a szervezet optimális működéséhez szükséges.
 • A Vitality Complex Drink olyan férfiaknak és nőknek készült, akik általános egészségüket szeretnék támogatni. A 6-féle ásványi anyag mellett 13 vitamin, az inulin nevű rost és egyéb aktív összetevők is találhatók benne.
 • Különösen a sportolók számára ajánlott az Electrolyte TABS fogyasztása, ami nátrium, kálium, magnézium, kalcium és klór jól kiegyensúlyozott kombinációját tartalmazza. Ezek az ásványi anyagok általában az izzadsággal távoznak a szervezetből, ezért fontos őket pótolni hosszú fizikai igénybevétel közben vagy után.

Ebben a kategóriában olyan komplex termékek találhatóak, amik tartalmazzák az összes ásványi anyagot, amire a férfiaknak, nőknek, sportolóknak, nem sportolóknak és mindenki másnak szüksége van, aki támogatni szeretné egészségét és vitalitását. Ha mindent meg akarsz tudni az ásványi anyagokról, hogy mi alapján kategorizálják őket, hogyan működnek, mi a javasolt beviteli mennyiségük, valamint mik a jelei a hiányuknak és a túladagolásuknak, olvasd el cikkünket: Átfogó útmutató az ásványi anyagokhoz: működés, ajánlott napi bevitel és hiánybetegségek

 Mutass kevesebbet

1 Tétel

oldalanként
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (11)
 2. Universal Nutrition (4)
 3. ActivLab (2)
 4. Nutrend (1)
 5. Optimum Nutrition (1)
 6. BeastPink (1)
 7. OstroVit (1)
 8. PRO!BRANDS (1)
 9. NOW Foods (1)
Szín
 1. shadow (1)
Kapszula
 1. 120 kapsz. (1)
Állag
 1. Kapszula (1)
Összetétel
 1. Keverék (1)
Termék kategóriája
Szűrés
Vegetáriánus (1)
Vegán (1)
Gluténmentes (1)
Laktózmentes (1)
BIO (1)
GMO mentes (1)
Mesterséges édesítő mentes (1)
Műanyag csomagolás mentes (1)
Aszpartám mentes (1)
 1. Salt Caps - Nutrend
  Sókapszula - Nutrend
  0%
  0% (0)
  4690 Ft

1 Tétel