a legjobbak a gombák kategóriájából

Segítségre van szükséged valamelyik termék kiválasztásában? Nyerj ihletet azoktól a vásárlóktól, akik már kipróbálták termékeinket. Vásárlóink véleményeinek köszönhetően könnyen hozzáférhetsz mások tapasztalataihoz. Itt megtalálod a legtöbbet eladott termékeket a Gombák kategóriájából. A legeladottabb termék a Cordyceps - GymBeam.

Gombák közé olyan termékek tartoznak, amik az úgynevezett gyógyító gombákból származó kivonatokat tartalmaznak – ezek a funkcionális tápanyagok jótékony hatásokat gyakorolnak a szervezetben zajló biológiai folyamatokra. Ez annak köszönhető, hogy antioxidánsokban, poliszacharidokban és egyéb, bioaktív anyagokban gazdagok, így, ha nem is szeretsz gombás ételeket fogyasztani, az általuk biztosított előnyöket étrend-kiegészítők alkalmazásával is kiélvezheted. Ezekben általában magasabb koncentrációban találhatóak meg a kedvező hatású anyagok, mivel kivonták belőlük a vizet és más alkotóelemeket. Az ilyen készítmények általában tabletta, kapszula vagy ételekhez és italokhoz adható por formájában kaphatóak.

 Mutass többet

A legnépszerűbb gyógyító gombák:

Reishi (pecsétviaszgomba)

A reishit a „halhatatlanság gombája”-ként és lingzhiként is ismerik. A víz, fehérje, szénhidrát és zsír mellett számos bioaktív anyagot, például terpenoidokat, szteroidokat, fenolokat és nukleotidokat, tartalmaz. Ennek köszönhetően különösen népszerű azok körében, akik szeretnék stabilizálni vércukorszintjüket, és támogatni akarják a szervezet általános ellenállóképességét. Naponta körülbelül 5,2 g reishi-kivonat fogyasztása ajánlott.

 

Shiitake

A Shiitake, amit fekete gombának is neveznek, leginkább magas rosttartalma miatt ismert, de találhatóak benne jótékony hatású terpenoidok, szterolok és lipidek is. Ennek köszönhetően népszerű választás azok körében, akik támogatni kívánják az immunrendszer működését, optimalizálnák a vér koleszterinszintjét, és szeretnék csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget. A shiitake bevitelére nem vonatkozik általános ajánlás. Egyes források szerint a javasolt beviteli mennyiség 1000-2000 mg kivonat naponta.

 

Chaga

A chaga egy parazita gomba, amit hamvaskéreg gombaként is ismernek. Polifenolokat, triterpenoidokat és poliszacharidokat tartalmaz, de nagy mennyiségben találhatóak benne jótékony hatású antioxidánsok is. Gyakran alkalmazzák a vér koleszterinszintjére és a szív egészségére gyakorolt jótékony hatásai miatt, és azok körében is népszerű, akik támogatni kívánják immunitásukat. A chaga ajánlott beviteli értéke még nem került meghatározásra, ezért az étrend-kiegészítő fogyasztásakor a gyártói ajánlásokat javasolt követni.

 

Süngomba (oroszlánysörény-gomba)

A süngomba majomfej gomba néven is ismert. Népszerűségét elsősorban a benne található béta-glükán poliszacharidnak köszönheti, ami jótékony hatásokat gyakorol az emberi szervezetre. A gombaféle egyéb, kedvező hatású anyagokat, például erinacineket és hericenonokat, tartalmaz, amik lehetséges neuroprotektív hatásaik miatt keresett anyagok. A gombában emellett számos antioxidánst is található. Elsősorban azonban mégis a kognitív funkciókra, például a memóriára vagy a figyelemre gyakorolt hatásai miatt ismerik, amik miatt a nootropikumok közé tartozik, és gyakorta alkalmazzák a kávé helyettesítésére. Ennek köszönhetően keresett termék azok körében, akik a mentális jólétet, és a szív vagy az emésztőrendszer egészségét érintő problémákkal küzdenek. A süngombának nincs meghatározott napi beviteli adagja, de egy tanulmány szerint a javasolt mennyiség 3000 mg, ami a gomba 96%-os kivonatának felel meg. Ez az adag igazoltan elég a jótékony hatások eléréséhez.

 

Cordyceps

A cordyceps hernyógombaként is ismert. Nukleozidokat, poliszacharidokat, szterolokat, fehérjéket, aminosavakat és polipeptideket tartalmaz. Az egyéb, bioaktív vegyületek közül megtalálható benne a kordicepin, az ergoszterol, a mannitol és az adenozin. Ennek köszönhetően számos jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre – különösen azok körében népszerű, akik támogatni akarják szívük egészségét, a fizikai jólétüket, immunitásukat és a teljesítményüket. Hasonlóképpen alkalmazzák fájdalomcsillapítók helyettesítésére is. A cordyceps ajánlott beviteli adagja nem meghatározott. Számos tanulmány elkészítésekor napi 1000-3000 mg-os adagokkal dolgoztak.

 

Maitake

A maitake a taplóalkatúak közé tartozik, és bokrosgomba néven is ismerheted. Magas a víztartalma, és bioaktív béta-glükánt és aminosavakat is tartalmaz. A fenti gombákhoz hasonlóan, ez a fajta is az adaptogének közé tartozik, ezért gyakorta alkalmazzák a stresszel és külső tényezőkkel szembeni, általános ellenállóképesség támogatására. Azok körében is népszerű ugyanakkor, akik optimalizálni akarják a vér cukor- és koleszterinszintjét, vagy mérsékelni akarják a fáradtságot. A gomba napi ajánlott beviteli adagja nem került még meghatározásra. Egyes források szerint felnőttek számára a koncentrált kivonatból napi 1-1,5 g bevitele javasolt.

 

Lepketapló gomba

A lepketapló gomba tudományos neve, a Coriolus versicolor révén is ismert. Aminosavakat, például leucint, izoleucint, metionint, tirozint, glutamint és aszparagint, tartalmaz, de találhatóak benne antioxidánsok is, mint a fenolok és a flavonoidok. Ennek köszönhetően támogatja a sejtek oxidatív stressz elleni védekezését és az immunitást. Emellett prebiotikumként működő poliszacharidokban is gazdag, így az emésztőrendszer egészségére is jótékony hatásokat gyakorol. A lepketapló gomba ajánlott napi beviteli adagja nincs meghatározva, ezért a gyártó előírásainak követése javasolt.

 

Késői laskagomba

A késői laskagomba egy népszerű, ehető gombafajta, amit hiratakeként is ismernek. Bioaktív vegyületeket, például poliszacharidokat, peptideket, fehérjét, terpenoidokat, zsírsavak észtereit és polifenolokat tartalmaz, de jótékony hatású antioxidánsok is találhatók benne. A gomba leginkább a „rossz” koleszterin szintjére és az oxidatív stresszre gyakorolt jótékony hatásai miatt ismert, de az immunrendszer erősítésére is remek választás. Emellett a fáradtság és a kimerültség csökkentése miatt is keresett anyag. A gomba ajánlott napi beviteli mennyisége eddig nem került meghatározásra. Ha étrend-kiegészítőként szeretnéd beépíteni étrendedbe, a gyártó csomagoláson feltüntetett ajánlásának követése javasolt. A gomba a fentiek mellett nagyszerű receptek elkészítéséhez is kitűnő alapanyagként szolgál.

 

Ezüst rezgőgomba

Az ezüst rezgőgomba, más néven fehér fafülgomba, a benne található, az emberi szervezetben kulcsfontosságú szerepet játszó, poliszacharidoknak, fehérjéknek, rostoknak, vitaminoknak, antioxidánsoknak és ásványi anyagoknak köszönheti népszerűségét. Ezen a listán azonban nem szerepelne, ha nem lennének benne megtalálhatóak különböző bioaktív vegyületek is, amiknek köszönhetően hozzájárul az oxidatív stressz csökkentéséhez. Emellett neuroprotektív és az öregedést lassító hatásai is vannak. Azok számára is egyértelmű választás, akik kognitív funkcióikat kívánják támogatni. A gomba napi ajánlott beviteli adagja nem került még meghatározásra, ezért a gyártó csomagoláson megtalálható ajánlásait javasolt követni.

 

Az olyan étrend-kiegészítők, amik ezeknek és más gombafajtáknak a kivonatait tartalmazzák, remek megoldást kínálnak a szervezet tápanyagokkal való ellátására, aminek révén támogathatod az életfolyamatok megfelelő működését, valamint az általános egészséget és vitalitást. Az alkalmazáshoz választhatsz a tabletta, a kapszula és a por forma között. Innentől csak rajtad múlik, hogy egyféle gombából származó kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő mellett döntesz, vagy komplex, többféle gombából kinyert kivonatot tartalmazó készítményt választasz.

 

Ha többet szeretné megtudni a gyógyhatású gombák hatásairól, olvasd el erről szóló cikkünket: A reishi, a késői laskagomba és más gyógyhatású gombák hatásai

 Mutass kevesebbet

12 Tétel

oldalanként
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (9)
 2. VanaVita (1)
 3. VemoHerb (1)
 4. NOW Foods (1)
Csomagolás (g)
 1. 1430 g (3)
 2. 100 g (1)
Szín
 1. shadow (7)
 2. violet (5)
Kapszula
 1. 90 kapsz. (9)
 2. 100 kapsz. (1)
 3. 60 kapsz. (1)
Állag
 1. Kapszula (9)
 2. Por (1)
Összetétel
 1. Tiszta forma (8)
 2. Keverék (4)
Termék kategóriája
Termékcímkék
 1. BIRTHDAY10 (12)
 2. Best Seller (1)
 3. RO - VANAVITA (1)
Ár
Szűrés
Vegetáriánus (11)
Vegán (11)
Gluténmentes (12)
Laktózmentes (12)
BIO (2)
GMO mentes (12)
Mesterséges édesítő mentes (11)
Műanyag csomagolás mentes (1)
Aszpartám mentes (11)
 1. Cordyceps - GymBeam
  Cordyceps - GymBeam
  92%
  92 % (12)
  4290 Ft
 2. Hericium (Lion's Mane) extract
 - GymBeam
  Süngomba (oroszlánsörény-gomba) kivonat - GymBeam
  82%
  82 % (10)
  4190 Ft
 3. BIO Mushroom Complex - VanaVita
  BIO Mushroom Complex - VanaVita
  100%
  100 % (8)
  6490 Ft
 4. Bio Reishi - GymBeam
  BIO Reishi por - GymBeam
  100%
  100 % (2)
  4090 Ft
 5. Chaga mushroom extract - GymBeam
  Chaga gomba kivonat - GymBeam
  100%
  100 % (2)
  3390 Ft
 6. Reishi - Gymbeam
  Reishi – GymBeam
  100%
  100 % (2)
  3490 Ft
 7. Rei-Shi Mushrooms 270 mg - NOW Foods
  Rei-Shi gomba kivonat 270 mg - NOW Foods
  100%
  100 % (1)
  4690 Ft
 8. Hericium - VemoHerb
  Hericium – VemoHerb
  0%
  0% (0)
  7290 Ft
 9. Oyster mushroom
 10. Shiitake - GymBeam
  Shiitake - GymBeam
  0%
  0% (0)
  4190 Ft
 11. Maitake - GymBeam
  Maitake - GymBeam
  0%
  0% (0)
  3990 Ft
 12. Snow mushroom - GymBeam
  Hógomba - GymBeam
  0%
  0% (0)
  5190 Ft

12 Tétel