MuscleTech Aminosavak

Aminosavak gyártótól MuscleTech egy aminosavakat tartalmazó termékkategória, amelyek minden fehérje alapvető építőkövei, az izmok és más testszövetek pedig fehérjékből állnak. Az aminosavak számos alapvető funkciót töltenek be a szervezetben, beleértve a hormonok és enzimek termelését. Ezek elengedhetetlenül fontosak az izomtömeg növekedéséhez és regenerálódásához, az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához és sok más fontos folyamathoz.

 Mutass többet

Kiknek valók az aminosavak?   

Minden egyes aminosavnak megvan a maga speciális szerepe a szervezetben, ezért is készül belőlük étrend-kiegészítő. Van köztük olyan, mint például a BCAA, ami elsősorban a regenerálódást szolgálja, sőt, edzés közben energiaforrásként is jó. Mások az izomtömeg építésére valók. Ez az EAA kategóriáját takarja, ahová a BCAA is tartozik. Ezeket elsősorban olyan egyéneknek szánják, akik az izomtömegük növekedését és védelmét szeretnék maximalizálni. Egyéb aminosavak, mint például az arginin vagy a citrullin, az izmok vérkeringéséhez köthetők, ami javíthatja az általános sportteljesítményt.

Az aminosavakban gazdag étrend-kiegészítőknek a sport és a testmozgás területén kívül is van hasznuk. A teanin a koffeinnel például szinergikus hatásba lép, így az a hatását fokozatosabban fejti ki. A karnozin, amely természetes módon az izmokban és az agyban fordul elő, antioxidáns tulajdonságai miatt értékelik. A tirozin hozzájárul a pajzsmirigy hormonok szintéziséhez, valamint az adrenalin vagy a dopamin szintéziséhez. Az aminosavak így alkalmasak sportolók és más olyan emberek számára, akik kifejezetten valamelyik egészségügyi területet szeretnék támogatni.           

Az aminosavak osztályozása 

Az aminosavakat leggyakrabban két csoportra osztják: esszenciális és nem esszenciális. 

 • Az esszenciális aminosavakat a szervezet nem tudja természetes úton előállítani, ezért azokat táplálékból és étrend-kiegészítőkből kell bevinni. 
 • A nem esszenciális aminosavakat az egészséges emberi szervezet általában képes magától előállítani. Egyes esetekben azonban néhányuk nélkülözhetetlenné válhat, és külső forrásból kell őket biztosítani. Ez főként a növekedés időszakában fordul elő, amikor intenzív stressz ér bennünket, vagy ha megterhelő sporttevékenységekkel terheljük a testet. 

A komplex étrend-kiegészítők általában mindkét kategóriából tartalmaznak aminosavakat, hogy a lehető legszélesebb spektrumú jótékony hatást érjék el. Összesen 8 esszenciális aminosav van, amely csoportot gyakran "EAA"-ként rövidítenek, és az ide sorolt termékek célja, hogy segítsenek fenntartani ezeknek a létfontosságú anyagoknak a megfelelő szintjét a szervezetben.  

A  BCAA kategória olyan termékeket foglal magában, amely elágazó láncú aminosavakat kínál. Pontosabban, ebbe a csoportba tartozik a valin, a leucin és az izoleucin. Ezek előnye, hogy fogyasztásuk után általában sokkal gyorsabban lebomlanak, ami azt jelenti, hogy energiaforrásként szolgálhatnak az éppen dolgozó izmok számára. Épp emiatt népszerű megoldás az izomtömeg edzés közbeni védelmére, mivel a szervezet nem bontja le az izomszövetet az energiaellátáshoz (katabolikus folyamat). Sőt, inkább fokozza az izomregenerációs folyamat (anabolikus folyamat) hatékonyságát, ha edzés utáni összetevőként fogyasztjuk, például egy fehérjeitalban. 

Az arginin és a glutamin szintén fontos aminosavak, és nem csak a sportolók számára. Gyakran átkerülnek a nélkülözhetetlen kategóriába, mivel a megerőltető fizikai aktivitás hatására szintjük radikálisan lecsökkenhet, ami azt jelenti, hogy pótolni kell őket. Az arginin a szervezetben a nitrogén-oxid (NO) termelés kulcsfontosságú összetevője. Közvetlenül részt vesz az értágulásban és a megfelelő vérkeringésben, ami úgy jelentkezik, hogy az oxigén és más tápanyagok hatékonyabban jutnak be az izmok munkája során. A glutamin viszont az emésztőrendszer és az immunrendszer sejtjeinek energiaforrása.

Az egyéb aminosavak segíthetnek optimalizálni a cisztein, tirozin vagy a glicin bevitelét. Az aktív egyének különösen értékelni fogják a citrullin-malát, amely a szervezetbe jutva argininné alakul át, hozzájárulva a hatékonyabb vérkeringéshez, ez pedig fokozhatja a sportteljesítményt. Ezek mindegyike fogyasztható kapszula, tabletta vagy por formájában, amely edzés előtti vagy utáni turmixként is jó.

Ha többet szeretnél megtudni az aminosavak hatásairól, olvasd el a cikkünket Aminosavak: Osztályozásuk, Funkciójuk a Testben, Hatásuk a Sportteljesítményre és a Legjobb Forrásaik.

 Mutass kevesebbet

2 Tétel

oldalanként
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (36)
 2. NOW Foods (17)
 3. OstroVit (13)
 4. ActivLab (7)
 5. Applied Nutrition (6)
 6. Optimum Nutrition (5)
 7. Nutrend (4)
 8. Mammut Nutrition (3)
 9. The Protein Works (2)
 10. Stacker2 (2)
 11. ProSupps (2)
 12. Megabol (2)
 13. MuscleTech (2)
 14. Universal Nutrition (2)
 15. PVL (2)
 16. BeastPink (1)
 17. Mars (1)
 18. BSN (1)
 19. XTEND (1)
 20. Ghost (1)
 21. Goldfield (1)
 22. Reflex Nutrition (1)
 23. Amix (1)
Ízesítés
 1. gyümölcsös puncs (1)
 2. icy rocket freeze (1)
 3. eper-görögdinnye (1)
 4. fehér málna (1)
 5. tropical twist (1)
Csomagolás (g)
 1. 270 g (1)
 2. 400 g (1)
Szín
 1. shadow (1)
 2. violet (1)
Állag
 1. Por (2)
Összetétel
 1. Keverék (2)
Termék kategóriája
Ár
Szűrés
Vegetáriánus (1)
Vegán (2)
Gluténmentes (1)
Laktózmentes (1)
BIO (2)
GMO mentes (2)
Mesterséges édesítő mentes (2)
Műanyag csomagolás mentes (2)
Aszpartám mentes (1)
 1. Amino Build - MuscleTech - Tropical twist
  Amino Build - MuscleTech
  0%
  0% (0)
  11290 Ft
 2. Amino Build Next Gen aminosav - MuscleTech
  Nincs raktáron
  Amino Build Next Gen aminosav - MuscleTech
  100%
  100 % (1)

2 Tétel