BCAA - Tabletta

BCAA a leucin, izoleucin és valin formájában elágazó láncú aminosavakat tartalmazó termékkategória (BCAA-k). Ezek az aminosavak az esszenciális aminosavak közé tartoznak, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem tudja őket saját maga előállítani. Ezért fontos, hogy a táplálékokkal vagy szükség esetén étrend-kiegészítőkkel pótoljuk őket. Ezt követően a szervezet ezeket az aminosavakat fehérjévé alakítja át, amely az izomszövet alapvető építőanyaga, valamint elengedhetetlen az izomszövet növekedéséhez és regenerációjához is.

A BCAA-k önmagukban is gyorsan emészthetők, így fizikai aktivitás során is szolgálhatnak energiaforrásként. Ez lehetővé teszi számukra, hogy megkíméljék az izomtömeget az energia elégetésétől, ez járul hozzá a BCAA-k antikatabolikus hatásaihoz. A BCAA-tartalmú kiegészítők ezért nagyon jók minden sportkedvelő ember számára. Különösen hasznosak azonban az állóképességi futók, kerékpárosok és más sportolók számára, akik nagy intenzitású edzéseket végeznek. Ennek ellenére azok is értékelni fogják, akik az izomtömeg fenntartását és növekedését szeretnék biztosítani.

 Show more

Hogyan válasszunk megfelelő BCAA-t?

A BCAA-kat tartalmazó termékek különböző arányban tartalmaznak leucint, izoleucint és valint. Általában az arány 4:1:1 vagy 2:1:1, ahol a legnagyobb rész a leuciné. Ez azért van így, mert ez kapcsolódik a legszorosabban az izom fehérjeszintézishez (MPS). A három BCAA közül ez büszkélkedhet a legnagyobb anabolikus hatással. A különböző táplálékkiegészítők különféle formái közül válogathatsz, mint például tabletta, por vagy élénkítő koffein-, zsírégető- és vitamintartalmú RTD ital. Később délután vagy este választhatsz egy RTD koffeinmentes italt vitaminokkal és cinkkel.

Mikor és hogyan szedjük a BCAA-kat?

A BCAA-k tulajdonságaiknak köszönhetően széleskörűen felhasználhatók. Mint már említettük, gyorsan emészthetőek, és edzés közben energiaforrásként használhatók a dolgozó izmok számára. Testmozgás után pedig az edzés utáni étrend csodálatos kiegészítője fehérje italokhoz, hogy még jobban támogassák az izmok regenerálódását és növekedését. Napközben a BCAA-k jók az ivóvíz ízesítésére is. A szokásos adag mennyisége 2 - 10 g között mozog, de a teljes napi mennyiség nem haladhatja meg a 20 g-ot. Fogyaszthatók önmagukban, vagy más vitaminokkal kombinálva is esszenciális aminosavakkal,  vagy egyéb  komplex termékekkel keverve.

Ha többet szeretnél megtudni a BCAA-król, olvassa el cikkünket: BCAA-k és hatásuk a szervezetre.

 Mutass kevesebbet

6 Tétel

per page
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (2)
 2. ActivLab (1)
 3. Applied Nutrition (1)
 4. The Protein Works (1)
 5. Mammut Nutrition (1)
Ízesítés
 1. ízesítetlen (2)
Tabletta
 1. 240 tabl. (2)
 2. 300 tabl. (2)
 3. 90 tabl. (1)
 4. 120 tabl. (1)
 5. 180 tabl. (1)
Állag
 1. Por (16)
 2. Folyadék (7)
 3. Tabletta (6)
 4. Kapszula (4)
Összetétel
 1. Keverék (5)
 2. Tiszta forma (1)
Termék kategóriája
Termékcímkék
 1. Vegan (4)
Ár
Szűrés
Vegetáriánus (6)
Vegán (4)
Gluténmentes (5)
Laktózmentes (5)
BIO (6)
GMO mentes (4)
Mesterséges édesítő mentes (6)
Műanyag csomagolás mentes (6)
Aszpartám mentes (6)
 1. BCAA 1500 + Lizin 300 tab - GymBeam
  BCAA 1500 + Lizin - GymBeam
  93%
  93 % (201)
  7290 Ft
 2. BCAA + Lysine 900 - GymBeam
  BCAA + Lizin 900 – GymBeam
  60%
  60 % (4)
  4290 Ft
 3. BCAA 1000 XXL - ActivLab 240tab
  BCAA 1000 XXL - ActivLab
  100%
  100 % (4)
  5990 Ft -tól
 4. BCAA Tabs - Mammut Nutrition
 5. BCAA Complex - The Protein Works
 6. BCAA 6K 4:1:1 - Applied Nutrition
  Nincs raktáron

6 Tétel