Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Renjer Szárított hús

Renjer Szárított hús

Renjer Szárított hús

Szárított hús gyártótól Renjer -  kiváló és könnyű snack, amely tele van energiával és fehérjével. A nap folyamán bármikor fogyasztható. Ha beiktatjátok az étrendetekbe a szárított húst és ezt még egy kis mozgással is párosítjátok a friss levegőn, akkor az immunrendszereteket is megerősítitek. Lényegében nagyon sok előnyt kínál egy kis darab termékben, mivel 25g szárított hús kb. 60g nyers húsnak felel meg.

Mutass többet

A szárított hús előnyei:

  • gazdag fehérje forrás
  • alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma
  • a nap folyamán biztosítja a szükséges energiát
  • gluténmentes verzióban is előfordul, vagy csak nagyon csekély mennyiségű gluténnal
  • a nap bármely részében fogyasztható
  • nem igényel különösebb tárolást
  • magas az élettartama

 

A hús típusa szerinti szárított húsok

A szárított csirkehús a leggyakrabban csirkemellből készül. Különösen népszerű a magas fehérjetartalmának és alacsony zsírtartalmának köszönhetően. Az íze nagyon hasonlít a pulykahúshoz.

A szárított marhahús a szárított húsok legnépszerűbb és legelterjedtebb típusa. Az ízesítésnek és elkészítésnek széles skáláját kínálja. Szárított formában koncentrált és erősebb íze van. Otthon is elkészíthető, ám ez elég időigényes. A feldolgozás szerint két fő típust különböztetünk meg, és az a jerky és a biltong. 

szárított sertéshús nem a legmegfelelőbb erre a célra, épp ezért is találunk a szárított sertéshúsból sokkal kevesebbet a piacon. Ám sokkal lágyabb az íze, mint a marhahúsnak. Az elkészítésénél először megszabadulnak a zsírtól és csak azután jön a feldolgozás. 

szárított pulykahús a szárított hús könnyen emészthető és diétás változata. Főleg azok kedvelik, akik nem fogyasztanak vöröshúst.

A feldolgozás alapján készült szárított húsok

A Biltong-nak nagyon széleskörű a feldolgozása, amelynél a szárított hús néhány órán keresztül szárad. Először egészben szárad, majd felszeletelve, amely megadja a kellő ízt. Végezetül forró ecetes vízbe van belemártva, hogy megakadályozzák az elpenészesedés. A Biltong főleg szeletek és rudacskák formájában lelhető fel. A marhahús biltongok olyan aminosavakban gazdagok, mint a leucin, az izoleucin és a valin. 

A helyesen elkészített Jerkyt onnan ismeritek meg, hogy száraz, kemény és kicsit rágós. Legtöbbször sót és fűszereket tartalmaz. Majdnem minden húst fel lehet dolgozni a Jerky szerint, de a legnépszerűbbek a marhahús, a pulykahús vagy a bárányhús. A Jerky szeletek nem több, mint 0,5 cm vastagok, 1-2 cm szélesek és 15-20 cm hosszúak. 

A Pastirma feldolgozási típus időigényes és az elkészítése akár néhány hetet is igénybe vesz. Ez a fajta szárított hús felnőtt állatokbó készül. Az egész folyamat után a húst egy 3-5 mm vastag réteggel vonják be, ún. cemennel. Ez fokhagymát, piros erőspaprikát, mustármagokat és vizet tartalmaz. 

 

Ízesítés szerinti szárított húsok

Az elkészítés módja és feldolgozása szerint a gyártók a szárított húst különböző ízekkel láthatják el, így minden vásárló ízlelőbimbóinak eleget tehetnek. Ízesítés szerint a következőre oszthatjuk fel a szárított húsokat: 

Az ízesített hús elkészítéséhez különböző típusú pácokat használnak, amelybe a húst több órára beáztatják, aminek köszönhetően jellegzetes íze lesz és csak ezután szárítják. Pikánsabb és kevésbé pikáns húsok közül is választhatunk. A legismertebb pác amit használni szoktak a peri-peri.

A természetes szárított hús leggyakrabban csak sóval és fekete borssal van bevonva. Ennek köszönhetően érezhető a hús lágyabb és intenzívebb íze. 

A füstölt vagy a smoked hús füstölésnek van kitéve, ami leggyakrabban olyan forrásból ered, ahol fával füstölnek, és ez a forrás melegítődik. Ezzel emelik a füstölést, ami még intenzívebbé teszi a hús ízét. 


A szárítás típusa szerinti szárított húsok

A napon szárított hús

A napon való szárítás egy hagyományos szárítási eljárás. Ez egy olyan eljárás, amelynél a közvetlen napfény és a levegő természetes légáramlása lép hatásba. A húst be lehet áztatni sós oldatba, amely megelőzésként szolgál a rovarok és a baktériumok terjedése ellen.  

 

Szoláris szárítás

Ez az eljárás egy zárt rendszer, amely higiénikusabb, mivel nincs kitéve negatív hatásoknak a külső környezetből. A szoláris szárítást főleg kereskedelmi célokra használják fel. A napon való szárítástól eltérően, a szoláris szárítás a napenergia felgyülemlését jelenti és a levegő melegítését napkollektorok segítségével speciális szárításra alkalmas helyiségekben.


A Renjer egy svéd szárított hús márka. A gyártásnál csak a legjobb minőségű Észak-Európából származó húst használják, ahol a vadon élő állatok a legjobb természetes környezetben élnek. Az ilyen állatok húsa a természetes, szabadban történő tartásnak köszönhetően tele van tápanyagokkal. A szárított hús fehérjékben gazdag és alacsony a zsír és szénhidráttartalma. A Renjer kínálatában találhatunk rénszarvas, szarvas és jávorszarvas szárított húst is, amelyeket kézzel szeletelnek és alaposan szárítják, hogy a hús megőrizze az egyedülálló ízét.

Renjer

 

Forrás

elrejt
Vásárlási beállítások
Category
    Gyártó
    Ízesítés
      Csomagolás (g)
      Csomagolás (ml)
        Tabletta
          Szín
            Kapszula
              Anyag
                Állag
                Összetétel
                Méret
                  Fehérje feldolgozás módja
                    Fehérje forrás
                      Termékcímkék
                        Ár
                        Ár - tól - to
                        Szűrés
                          • Vegetáriánus (3)
                          • Vegán (3)
                          • Gluténmentes (3)
                          • Laktózmentes (3)
                          • Bio (3)
                          • GMO mentes (3)
                          • Mesterséges édesítő mentes (3)
                          • Műanyag csomagolás mentes (3)
                          • Aszpartám mentes (3)

                        3 Tétel