OstroVit B-vitaminok

B-vitaminok gyártótól OstroVit egy olyan kategória, amely a B-vitaminokat tartalmazó táplálékkiegészítőket foglalja magában. Ide tartoznak a B1-, a B2-, a B3-, a B5-, a B6-, a B7-, a B9- és B12-vitamin. A vízben oldódó vitaminok közé tartoznak, amelyek könnyen felszívódnak a szervezetünkben. Ennek köszönhetően megbízhatóan végzik a munkájukat, és minden felesleges mennyiség egyszerűen kiürül belőlük. A B-vitaminok nagy részét a szervezetünk nem tudja nagyobb mennyiségben tárolni. Így ezek hiánya korábban érezhető, mint a zsírban oldódó vitaminok esetében. Ezért fontos a B-vitaminok rendszeres pótlása étrenddel vagy táplálékkiegészítőkkel, akár tabletták, kapszulák, pezsgőtabletták, gumicukor formájú vitaminok, cseppek, spray-k vagy olajok formájában. Jelenleg a liposzómális vitaminok a legjobban felszívódó formái ezeknek a tápanyagoknak.

 Show more

Az ebbe a kategóriába tartozó táplálékkiegészítők legnépszerűbb példái:

B-vitaminok: funkcióik és ajánlott napi beviteli érték

 • A B1-vitamin (tiamin) az alapvető energia előállításához kell, ATP formájában, amely minden fizikai tevékenységhez szükséges. Emellett az idegrendszer megfelelő működésére és a lelki jólétre is hatással van. Az ajánlott napi bevitel 0,84-1,3 mg.
 • A B2-vitamin (riboflavin) az antioxidáns rendszer enzimatikus funkcióiban vesz részt, és támogatja az energiatermeléshez fontos anyagcserét. Hatással van mentális közérzetünkre, a megfelelő vasanyagcserére is, és védi a sejteket az oxidatív stressztől. Ezen kívül segít az egészséges nyálkahártya, vörösvértestek, bőr és jó látás megőrzésében, valamint segít csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget. Az ajánlott napi bevitel 1-1,6 mg.
 • A B3-vitamin (niacin) a megfelelő anyagcserét befolyásolja, ami az energiatermeléshez fontos. Ezen felül jótékonyan hat az idegrendszerre, a lelki jólétre, valamint segít csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget. Hozzájárul azonban az egészséges bőr és nyálkahártya megőrzéséhez is. Az ajánlott napi bevitel 11-16 mg.
 • A B5-vitamin (pantoténsav) főként a szteroid hormonok, a D-vitamin és egyes neurotranszmitterek szintézisében és anyagcseréjében vesz részt. Ezenkívül segít csökkenteni a fáradtságot és kimerültséget, valamint elősegíti az optimális szellemi teljesítményt. Hozzájárul az anyagcsere megfelelő működéséhez is, ami fontos az energiatermeléshez. Az ajánlott napi bevitel 5 mg.
 • A B6-vitamin (piridoxin) a glikogén hasznosításában vesz részt a szervezetben, amely a fizikai teljesítmény során szükséges az energiaellátáshoz. Sőt, hozzájárul például a hormonális aktivitás szabályozásához, a megfelelő immunfunkciókhoz, valamint a vörösvértestek optimális termeléséhez is. Végül segít csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget, valamint támogatja az optimális mentális jólétet és az idegrendszer egészségét. Az ajánlott napi bevitel 1,4-1,7 mg.
 • A B7-vitamin (biotin, H-vitamin) az összes makrotápanyag anyagcseréjét befolyásolja a szervezetben, és részt vesz a mentális jólét és az idegrendszer egészségének támogatásában. Nem kevésbé jelentős az egészséges haj és bőr megőrzésében. Az ajánlott napi bevitel 40 µg.
 • A B9-vitamin (folsav) különösen a terhes nők számára fontos, mivel kritikus a magzat fejlődési és növekedési szakaszában. Ezenkívül segít csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget, valamint támogatja az immunrendszert. Ezenkívül részt vesz a sejtosztódásban és a vérsejtek képződésében is. Az ajánlott napi bevitel 300-330 µg.
 • A B12-vitamin (kobalamin) hozzájárul a megfelelő mentális egészség megőrzéséhez és az idegrendszer működéséhez. Emellett befolyásolja a vörösvértestek termelését, és szerepet játszik a sejtosztódás folyamatában is. Az ajánlott napi bevitel 4 µg.

Az átlagos felnőtt napi ajánlott beviteli tartományát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság módszertana, valamint a német, osztrák és svájci táplálkozási társaságok referenciaértékei alapján szokták meghatározni.

Milyen formában szedhető a B-vitamin?

 • Kapszula és tablettanem kell semmit előkészíteni, csak lenyelni.
 • Cseppek –nagy előnye, hogy könnyű bevenni. Emellett gyors felszívódásával is kitűnik.
 • Por állagú keverékhasonlóképpen, mint pezsgőtabletta remekül kiegészítheti a hidratációt, ha ízesítjük vele a vizet.
 • Pezsgőtabletta –általában kiváló ízű, és a hidratáció változatosabbá tételére szolgálhat.
 • Rágótablettanagyszerű íze van, és a nap bármely szakaszában el lehet rágcsálni.

Ha szeretnétek többet megtudni a vitaminokról, típusaikról, funkciójukról, az irányadó napi beviteli értékekről, valamint a hiány és felesleg jeleiről, ne hagyjátok ki a következő cikkünket: Átfogó útmutató a vitaminokhoz: mire jók, honnan lehet tudni, hogy mikor kevés és mennyit kell bevenni?

 Mutass kevesebbet

6 Tétel

per page
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (16)
 2. NOW Foods (14)
 3. OstroVit (6)
Ízesítés
 1. természetes (1)
Csomagolás (g)
 1. 200 g (1)
Csomagolás (ml)
 1. 30 ml (1)
Tabletta
 1. 90 tabl. (2)
 2. 60 tabl. (1)
Szín
 1. shadow (1)
 2. ivory (1)
 3. violet (1)
Kapszula
 1. 90 kapsz. (1)
Állag
 1. Tabletta (3)
 2. Kapszula (1)
 3. Por (1)
 4. Folyadék (1)
Összetétel
 1. Keverék (4)
 2. Tiszta forma (2)
Termék kategóriája
Termékcímkék
 1. Vegan (6)
Ár
Szűrés
Vegetáriánus (6)
Vegán (6)
Gluténmentes (5)
Laktózmentes (6)
BIO (6)
GMO mentes (2)
Mesterséges édesítő mentes (5)
Műanyag csomagolás mentes (1)
Aszpartám mentes (6)
 1. Pure Inositol - OstroVit
  Inozitol - OstroVit
  0%
  0% (0)
  4590 Ft
 2. Vitamin B Complex 90 tabs - OstroVit
  B Complex vitamin - OstroVit
  80%
  80 % (4)
  2290 Ft
 3. Magnez MAX + Vitamin 60 tabs - OstroVit
  Magnez MAX + Vitamin - OstroVit
  100%
  100 % (4)
  1890 Ft
 4. Anticramp max - OstroVit
  Anticramp max - OstroVit
  87%
  87 % (4)
  1590 Ft
 5. Vitamin B12 spray - OstroVit
  Nincs raktáron
  B12-vitamin spray - OstroVit
  100%
  100 % (3)
 6. Biotin VEGE - OstroVit
  Nincs raktáron
  Biotin VEGE – OstroVit
  100%
  100 % (8)

6 Tétel