Activlab Arginin

Arginin gyártótól Activlab olyan termékkategória, amelyek az arginin nevű aminosavat tartalmazzák, amely fontos helyet foglal el a sportolók táplálkozásában. Először is, ez a nitrogén-oxid prekurzora. Bizonyára tudod, hogy a nitrogén-oxid kitágítja az ereket, ezáltal szabályozza az izmok vérellátását. Ez elősegíti az izmok oxigén- és tápanyagellátását edzés közben. Ennek eredményeképpen a sportoló ezt a hatást a jobb teljesítményen és a regenerációs időn veheti észre. Ebben a tekintetben fontos megemlíteni, hogy az arginin a kreatin alapvető építőelemei közé tartozik, amely szintén teljesítménynövelő hatással jár. Az arginin azonban nem csak erre jó a szervezetben. Részt vesz a karbamidciklusban is, amelynek során a felesleges ammónia kiürül. Az ammóniaszint emelkedhet például nagy intenzitású sporttevékenység során, ami gyakran ki is fáraszt. Ennek köszönhetően segíthet a szervezetnek a természetes méregtelenítésben, és végső soron késleltetheti a teljesítménycsökkenést.

A szervezetünk képes saját maga is előállítani az arginint. Betegség, túlzott fizikai megterhelés vagy stressz esetén azonban megnő az egyéb forrásokból származó aminosavbevitel szükségessége. Emiatt félig esszenciális aminosavnak is tartják. Itt jönnek a képbe az ebbe a kategóriába tartozó étrend-kiegészítők, amelyek hatékonyan segíthetnek a bevitelében.

 Mutass többet

Kiknek ajánlott az arginin?

Az arginin számos, a teljesítményük javítására törekvő sportoló népszerű étrtend-kiegészítője. Különösen azért, mert képes nitrogén-oxiddá alakulni, amely részt vesz az izmok vérellátásában. A magasabb nitrogén-oxid szint miatt a vérkeringés általában javul és a dolgozó izmok jobb tápanyagellátást kapnak. Ez késleltetheti a fáradtságot, illetve jobb teljesítményt és jobb regenerációt eredményezhet. Ezért ideális azok számára, akik edzés közben a a maximumot szeretnék kihozni magukból.

 

Hogyan kell fogyasztani az arginint?

Tulajdonságainak köszönhetően ez az aminosav ideális edzés előtti stimuláns. Azonban önmagában is fogyasztható oldódó por vagy tabletta formájában, akár edzés előtt, akár napközben.Az arginin ajánlott adagja leggyakrabban napi 1-2 alkalommal 3-6 gramm között mozog.

Ha részletesebb információkra vagy kíváncsi az arginin funkciójáról, előnyeiről vagy adagolásáról, olvasd el ezt a cikket:

 Mutass kevesebbet

1 Tétel

oldalanként
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. NOW Foods (4)
 2. GymBeam (3)
 3. OstroVit (2)
 4. ActivLab (1)
 5. Applied Nutrition (1)
Szín
 1. violet (1)
Kapszula
 1. 120 kapsz. (1)
Állag
 1. Kapszula (1)
Összetétel
 1. Keverék (1)
Termék kategóriája
Szűrés
Vegetáriánus (1)
Vegán (1)
Gluténmentes (1)
Laktózmentes (1)
BIO (1)
GMO mentes (1)
Mesterséges édesítő mentes (1)
Műanyag csomagolás mentes (1)
Aszpartám mentes (1)
 1. Arginine 3 - ActivLab
  Arginine 3 – ActivLab
  100%
  100 % (3)
  5490 Ft

1 Tétel