a legjobbak a a-vitamin kategóriájából

Segítségre van szükséged valamelyik termék kiválasztásában? Nyerj ihletet azoktól a vásárlóktól, akik már kipróbálták termékeinket. Vásárlóink véleményeinek köszönhetően könnyen hozzáférhetsz mások tapasztalataihoz. Itt megtalálod a legtöbbet eladott termékeket a A-vitamin kategóriájából. A legeladottabb termék a Béta-karotin - GymBeam.

A-vitamin olyan termékek kategóriája, amelyek különböző mennyiségű A-vitamint tartalmaznak. Az A-vitamin az egyik zsírban oldódó vitamin, amelyek a táplálékon keresztül nyert zsírhoz kötődnek, amelynek köszönhetően a bélfalon keresztül jobban felszívódnak a szervezetbe és zsírtartalékokban raktározódnak el. Így ha a szervezet valamilyen zsírban oldódó vitamin hiányában szenved, akkor annak a jelei csak egy bizonyos idő elteltével jelentkeznek. 

 Mutass többet

Az „A-vitamin” megjelölés általában a retinoidok és karotinoidok csoportját takarja, amelyek forrásai például az alfa-karotin és a béta-karotin színezékek. Az A-vitamin egy fontos antioxidáns is, amely segít megvédeni a sejteket az oxidatív stressztől és a szabad gyököktől. Egy hagyományos étrendből az A-vitamint általában kétféle módon nyerhetitek: a retinolt és annak észtereit állati forrásokból, vagy az A-vitamin már említett karotinoidjait növényi forrásokból. Az A-vitamin azonban étrend-kiegészítőkből is beszerezhető, például tablettákból, kapszulákból, pezsgőtablettákból, gumicukorszerű vitaminokból, cseppekből, spray-kből vagy olajokból.

Milyen szerepet játszik az A-vitamin a szervezetben?

Az A-vitamin a sejtek specializálódásában játszik szerepet, és a vasanyagcserében is fontos. Emellett hozzájárul a nyálkahártyák egészségének megőrzéséhez, valamint a bőr és látás megfelelő állapotához. Végül pedig létfontosságú az immunrendszer számára.

Mennyi az ajánlott napi A-vitamin-bevitel?

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (továbbiakban EFSA) módszertanának és a Német Táplálkozási Társaság (továbbiakban DACH) referenciaértékeinek megfelelő ajánlott napi bevitel egy átlagos felnőtt számára.

 • Irányadó napi beviteli érték az EFSA alapján: 650 μg nők esetében, 750 μg férfiak esetében
 • Irányadó napi beviteli érték a DACH alapján: 700 μg nők esetében, 850 μg a férfi lakosság túlnyomó többsége esetében

Milyen formában lehetséges az A-vitamin bevitele?

 • Kapszula és tablettanem kell semmit előkészíteni, csak lenyelni.
 • Por állagú keveréka pezsgőtablettákhoz hasonlóan remekül kiegészíthetik a hidratációt azzal, hogy ízesíthető velük a víz.

Ha szeretnétek többet megtudni a vitaminokról, felosztásukról, funkciójukról, az irányadó napi beviteli értékekről, valamint a hiány és felesleg jeleiről, ne hagyjátok ki a következő cikkünket: Átfogó útmutató a vitaminokhoz: mire jók, honnan lehet tudni, hogy mikor kevés és mennyit kell bevenni?

 Mutass kevesebbet

5 Tétel

oldalanként
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (2)
 2. NOW Foods (2)
 3. OstroVit (1)
Ízesítés
 1. ízesítetlen (1)
Tabletta
 1. 200 tabl. (1)
Szín
 1. shadow (3)
 2. violet (1)
Kapszula
 1. 60 kapsz. (2)
 2. 100 kapsz. (1)
 3. 180 kapsz. (1)
Állag
 1. Kapszula (4)
 2. Tabletta (1)
Összetétel
 1. Tiszta forma (3)
 2. Keverék (2)
Termék kategóriája
Termékcímkék
 1. BIRTHDAY10 (5)
Ár
Szűrés
Vegetáriánus (1)
Vegán (5)
Gluténmentes (4)
Laktózmentes (4)
BIO (5)
GMO mentes (4)
Mesterséges édesítő mentes (3)
Műanyag csomagolás mentes (5)
Aszpartám mentes (5)
 1. Beta Carotene - GymBeam
  Béta-karotin - GymBeam
  99%
  99 % (43)
  1790 Ft
 2. Vitamin A (Retinol) - GymBeam
  A-vitamin (Retinol) - GymBeam
  78%
  78 % (11)
  1290 Ft
 3. Multivitamin ADEK - OstroVit
  ADEK - OstroVit
  71%
  71 % (7)
  3190 Ft
 4. Vitamin A 10,000 IU - NOW Foods
  A-vitamin (10.000 NE) - NOW Foods
  100%
  100 % (4)
  1890 Ft
 5. Beta Carotene, Natural 7,500 mcg - NOW Foods

5 Tétel