Vegán fehérjék

 

Vegán fehérjék

Vegán fehérjék

A vegán fehérjék minden vegetáriánus és vegán számára alkalmasak, amely a sportolóknak elegendő mennyiségű fehérjét és aminosavat biztosít. A fehérje bevitelt az étrendjében minden vegán sportoló megoldja, ám a mai piac már egy egész sorozatot kínál, az egyik közülük, amelyik gazdaságos is, a vegán fehérjék. Ezek a növényi eredetű fehérjék a szója fehérje, rizsfehérje, kender- és borsófehérje.


Mutass többet
A szójafehérje egy növényi eredetű fehérje, így a vegán és vegetáriánus fehérjék közé sorolandó. Egykor ez volt az elsőszámú és legjobb fehérje minden vegán és vegetáriánus számára. Teljes aminosav spektruma van, amely különböző formájú feldolgozásban érhető el, mint koncentrátum és izolátum. Ennek viszonylag magas a biológiai értéke, összehasonlítva pl. a kazeinnel. Közepes idejű a felszívódása, kb. egy óra. Összehasonlítva a tejsavó fehérjével, ennek a fehérjének valamivel kevesebb az elágazó láncú BCAA aminosav tartalma, de kétszer annyi L-glutamin és L-arginin aminosavat tartalmaz. A hátránya az, hogy okozhat allergiát, különböző allergének magas tartalmának köszönhetően.

 

 A rizs fehérje egy vegán fehérje, amely önmagában is nehezen fellelhető. Épp ezért általában más típusú fehérjékkel van összekeverve, de a rizs fehérje az egyik legjobb fehérjeforrás a növényi környezetből. Ezt barna rizsből nyerik, amelyet lisztté őrölnek, elkeverik és az enzimek segítségével lecsapódik a szükséges fehérje, amelyet végül kiszárítanak. Mindezt alacsony hőmérsékleten, nincs denaturálás. A rizsfehérje viszonylag könnyen emészthető, átlagos idejű az emészthetősége. A biológiai értéke összehasonlítva más növényi forrássokkal, magas. Ennek az az előnye, hogy a fehérjék elválasztási folyamata minden allergénforrást elpusztít. 

 

A kender fehérje szintén növényi eredetű, egy teljes aminosav spektrummal, ám valamivel kisebb a biológiai értéke, mint más növényi forrásoknak. Közepes idejű a felszívódása és az az előnye, hogy erősíti az immunrendszert. 


A borsófehérje egy forradalmi vegán fehérje, amely apró kis sárga borsóból készül. Viszonylag magas százalékban tartalmaz elágazó láncú aminosavakat, 15-20%-ban. Ugyanúgy tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. Magas az arginin, lizin és fenil-alanin aminosav koncentrációja. Az állati eredetű versenytársaival szemben lényegesen kisebb a biológiai értéke. Az előnye azonban az, hogy jól lehet ízesíteni, ugyanakkor könnyen oldódik vízben. Ezt a fehérjét lehet a rizsfehérjével is kombinálni, amellyel kiegészítik egymás aminosav spektrumát. Természetesen ez a fehérje nincs leterhelve koleszterinnel vagy kísérő zsírral.

elrejt
Csökkenő sorrendbe
per oldal
View as Rács Lista

1-9
termék a 20 - ból

Oldal
 1. Fehérje AbsoRice - AbsoRice
  Értékelés:
  Vélemények 80% (1)
  4 670,01 Ft - tól
 2. Rizsfehérje Rice Protein 1000 g - GymBeam
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  6 190,01 Ft
 3. Soy Isolate fehérje 1000 g - GymBeam
  Értékelés:
  Vélemények 73% (3)
  3 390,00 Ft
 4. Organic Protein fehérjepor 990 g - Natures Food
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  10 590,00 Ft
 5. BIO Napraforgó fehérje 250 g - PurYa!
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  4 890,00 Ft
 6. Fehérjeszelet AbsoBar 74 g - AbsoRice
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  690,00 Ft
 7. Super Green 150 g - PurYa!
  Rating:
  0%
  Vélemények 0% (0)
  4 250,00 Ft
 8. Protein 100% Plant 900 g - Scitec Nutrition
  Értékelés:
  Vélemények 60% (2)
  5 589,99 Ft
 9. Green Breakfast fehérje 750 g - ActivLab
  Rating:
  0%
  Vélemények 0% (0)
  3 390,00 Ft
Mutass több terméket
Csökkenő sorrendbe
per oldal
View as Rács Lista

1-9
termék a 20 - ból

Oldal