VanaVita Mentális egészség és teljesítmény

Mentális egészség és teljesítmény gyártótól VanaVita egy olyan termékkategória, amely pozitív hatással lehet a mindennapi életetekre. A nootropikumok olyan anyagok, amelyek javítják az agyműködést, a hangulatot, a koncentrációt és az éberséget is. Ezenkívül segíthetnek növelni az érzékelt energiát és csökkenteni az esetleges fáradtságot. Ezért alkalmasak diákoknak, menedzsereknek, kreatív munkát végzőknek és más olyan személyeknek, akiknek maximálisan ki kell használniuk kognitív funkcióikat, és hatékonyabban szeretnének tanulni, jobban emlékezni a fontos a dolgokra, vagy bele kell merülniük az alkotói a folyamatba.

 Show more

A nootropikumok közé tartozik például a DMAE, a kolin-bitartarát vagy az acetil-l-karnitin. A DMAE egy olyan anyag, amely természetesen is előfordul kisebb mennyiségben a szervezetünkben. Az acetilkolin prekurzora, amely egy fontos idegimpulzus-továbbító a központi és a perifériás idegrendszerben egyaránt. Ugyanakkor a koncentrációra, a tanulásra és a memóriára is hatással bírhat. A kolin-bitartarátnak is megvan a maga szerepe a szervezetben, méghozzá a fent említett acetilkolin szintézisében fontos. Nem szabad megfeledkeznünk az acetil-l-karnitinről sem, amelyet a koncentráció és a szellemi teljesítmény javítására használhattok. Tulajdonságainak köszönhetően ugyanis növelheti az agysejtek energiatermelő képességét.

 

A kategória más anyagokat, például aminosavakat is tartalmaz. Ezek közül megemlítenénk a GABA-t és az L-teanint. A GABA azaz a gamma-amino-vajsav az agy és az idegsejtek aktivitását segít szabályozni. Hatással lehet azonban az alvás minőségére és a növekedési hormon (HGH) stimulálására is, amit különösen az erősítő edzést végző sportolók tudnak értékelni. Az L-teanin egy másik aminosav, amely hatással bír az agyi aktivitásra. Természetes módon előfordul a zöld teában, és elősegítheti a test általános ellazulását. Ezenkívül szinergikusan hat egy másik nootropikus anyaggal, nevezetesen a koffeinnel, ami azt jelenti, hogy kölcsönösen támogatják egymás hatását. Az L-teanin ráadásul tompíthatja a koffein hatásának gyors megjelenését, ami kellemetlen lehet az érzékeny egyének számára.

 

Az ebbe a kategóriába tartozó termékek között természetesen az előbb említett koffein is megtalálható, praktikus tabletta formájában. Bármilyen fizikai vagy szellemi teljesítmény előtt képes lehet növelni az éberséget. Ez is az oka annak, hogy ez a stimuláns népszerű a sportolók körében, akik szeretnék a legtöbbet kihozni magukból az edzések során. A guarana, a BIO Yerba Maté por, valamint a zöldtea-kivonat koffeint és egyéb biológiailag aktív anyagokat tartalmaznak, ezért is népszerűek. Emellett szintén fontos fenolokat és polifenolokat is megtalálhatunk bennük. A szervezetre is jótékony hatással lehetnek. A termékek növényi kivonatokat is tartalmaznak. Említhetjük például az ashwagandha- vagy ginzengkivonat, amelyek segíthetnek a stressz elleni küzdelemben, vagy a Ginkgo biloba kivonatot, amely támogathatja az idegrendszert és csökkentheti a fáradtságot. A fent említett, az agyra és az idegi aktivitásra pozitívan ható anyagokon kívül kipróbálhatjátok a Rhodiola rosea nevű adaptogént is, amely segíthet növelni a szervezet ellenálló képességét stresszes helyzetekben.

 

Ebben a kategóriában több nootropikumot tartalmazó komplex táplálékkiegészítőket is találhattok, amelyek hatásukkal kölcsönösen támogatják egymást. Példa erre a 14 gondosan kiválasztott anyagot tartalmazó prémium nootropikum komplex, a FueBrain. Olyan emberek számára készült, akik szeretnék támogatni a termelékenységüket, a sport és a szellemi teljesítményt, valamint növelni az energiaszintjüket és a koncentrációt. Azonban az e-sport játékosok számára is tartogatunk valamit. A nootropikus szerek és az agyi aktivitást támogató anyagok közé tartoznakgaming szekció bizonyos termékei is, amelyeket az ő igényeikre szabtunk. Ezért segíthetnek élesíteni az agyi funkciókat, növelni az érzékelt energiát, támogatni a reakciósebességet vagy csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget.

 

Ha gyakori energiacsökkenést tapasztaltok, koncentrálási nehézségeitek vannak, vagy szeretnétek hatékonyabban tanulni és jobban emlékezni a dolgokra, akkor ezek a termékek segíthetnek nektek a nootropikumok kategóriájából. Akkor is hasznosak, ha jobban meg szeretnétek birkózni a stresszel és a mentálisan megterhelő helyzetekkel.

 

Szeretnétek többet megtudni a nootropikumokról? Akkor olvassátok el a következő cikkünket: Nootropikumok az agyi és a memória funkciók javítására, amelyeket ismerned kellene.

 Mutass kevesebbet

1 Tétel

per page
Növekvő sorrendbe
Tea package
 1. Loose leaf teas (1)
Gyártó
 1. GymBeam (27)
 2. NOW Foods (8)
 3. OstroVit (4)
 4. ActivLab (2)
 5. X-Gamer (2)
 6. G Fuel (2)
 7. VanaVita (1)
 8. VemoHerb (1)
 9. Ghost (1)
Csomagolás (g)
 1. 100 g (1)
Szín
 1. shadow (1)
Állag
 1. Por (1)
Összetétel
 1. Tiszta forma (1)
Termék kategóriája
Termékcímkék
 1. BIO (1)
 2. Vegan (1)
 3. RO - VANAVITA (1)
Szűrés
Vegetáriánus (1)
Vegán (1)
Gluténmentes (1)
Laktózmentes (1)
BIO (1)
GMO mentes (1)
Mesterséges édesítő mentes (1)
Műanyag csomagolás mentes (1)
Aszpartám mentes (1)
 1. BIO Yerba Maté powder - VanaVita
  Nincs raktáron
  BIO Yerba Maté por - VanaVita
  93%
  93 % (8)

1 Tétel