Maltodextrin - Myprotein

Rating:
80 % of 100
80 % (1)
Gyártó: MyProtein

A maltodextrin 5féle szénhidrátkomplexből tevődik össze, amelyek kukoricakeményítőből származnak. A maltodextrin gyorsan felszabaduló energiaforrás, magas a glikémiai indexe és nagyon gyorsan képes feltölteni a glikogén tartalékokat. 

 

Hosszú távon nem elérhető

Maltodextrin- gyors energiaadag

A maltodextrin egy jó nedvszívóképességgel rendelkező fehér por, amelyet általában kukoricakeményítőből vonnak ki.

A maltodextrin a szőlőcukornál összetettebb szénhidrát, mégsem igényel hosszú lebontást. Egyes források szerint a felszívódása "lényegesen lassúbb", mint a szőlőcukoré (dextróz) vagy a gyümölcscukoré (fruktóz) - míg máshol azt olvasni, hogy a felszívódás sebessége (és ezáltal a glikémiás indexe is) megegyezik a szőlőcukoréval. Ha ez utóbbi az igaz, akkor a következő kijelentést is feltétellel kell fogadni: "Éppen ezért, lassabban emeli a vércukor- és inzulinszintet, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet hosszabb időn át nyerjen belőle energiát, és kevésbé legyen rákényszerítve zsírként történő elraktározására.

Bioélelmiszerek kedvelt összetevője és adalékanyaga. A maltodextrin számos tömegnövelő-, MRP- és izotóniás készítmény alapanyaga.

 

Miért érdemes fogyasztani?

A sporttáplálkozásban, de főként az erősportokat végzők leginkább azért alkalmazzák a maltodextrint, mert grammonként 4 kalóriás energiatartalmával fogyasztása megfelelő energiaforrást biztosít a szervezetnek. És mivel szinte teljesen íztelen – de mégis ugyanolyan a kalóriatartalma, mint a dextróznak – viszonylag sok energiához lehet hozzájutni maltodextrin bevitelével.

 

Mikor érdemes fogyasztani?

Fogyasztása leginkább akkor ajánlott, amikor a szervezet energiaraktárai le vannak merülve, és gyors energia-utánpótlásra van szükség. Ez elsősorban edzés után jellemző, tehát maltodextrin bevitele is akkor javasolt. A mennyiségre azonban nem árt figyelni, mert 50g-ot meghaladó mennyiség már gyomorpanaszokat okozhat az érzékenyebb fogyasztóknál!

 

 

Ajánlott adagolás:

30 g maltodextrint keverj el 500 ml vízben (2 teli adagolókanál). 


Edzés előtt: 30 – 45 perccel 
Edzés alatt: italban elkeverve 
Erőnléti edzésnél: csak a 2.felében fogyasztandó, vagy a szünetek alatt 
Regenerálódásra teljesítmény után: 40 perccel a teljesítmény után nem fogyasztható több, mint 50 g 1 adagra

 

Hogyan készítsd el a Maltodextrint?

Ez a táplálék-kiegésziítő többféle módon elkészíthető, vagy energiaitalként vízzel, tejjel, gyümölcslével vagy fehérjeitallal vegyítve. Vagy elkészítheted túróval, joghurttal, zabkásával, így kiváló, fokozatosan felszabaduló energiaforrás lesz.   

 

Tápértékek

Tápérték100 g
Energiatartalom 1628 kJ / 380 kcal
Fehérjék 0 g
Szénhidrát 94 g
Zsír nyomokban
További Információ
Forgalmazó GymBeam, s.r.o. Rastislavova 93, 04001 Slovakia
Termék kategóriája Táplálékkiegészítő
Főkategória Lassú szénhidrátok
Customer reviews Maltodextrin - Myprotein
Write Your Own Review
Véleményt ír:Maltodextrin - Myprotein
Your Rating
A vásárlók kérdései
A kérdés leírása
Írj választ