L-karnitin

L-karnitin Az L-karnitint tartalmazó termékek kategóriája, amely egy nagyon népszerű anyagcsere serkentő. Ez a karnitin leggyakrabban használt formája, amely az emberi test természetes része. Ez a vegyület a zsírsavak (zsírok) hordozójaként működik, a mitokondriumokba szállítva azokat, ahol a zsírmolekulák a testsejtek által felhasznált energiává alakulhatnak át. Az így átalakított energiát a testetek mozgásra használja fel, ami hatékonyabb és intenzívebb anyagcserét eredményezhet. Ezt a hatást a testmozgás fokozza. Az L-karnitint ezért gyakran használják sportolás mellett a fogyás és az alakformálás támogatására.

Ezenkívül az L-karnitin egy nootropikum is. Ezeket az anyagokat a kognitív funkciók, például a memória és a koncentráció javítására használják, ami ideálissá teszi őket a diákok, menedzserek, kreatív szakemberek és más olyan emberek számára, akiknek fokozniuk kell az agyműködésüket. Erre a célra leggyakrabban az acetil-l-karnitint szokták fogyasztani. A karnitin ezen formája könnyebben bejut az agyba, ahol növelheti az energiatermelést az agysejtekben.

 Show more

Hogyan használjátok az L-karnitint? 

Az L-karnitin leggyakrabban tabletták vagy folyékony koncentrátumok formájában kapható, amelyeket vízzel elkeverhetünk, és edzés előtt vagy alatt ihatunk. Az L-karnitin bevételének másik gyors módja egy rendkívül praktikus shot vagy egy gyorsan oldódó pezsgőtabletta. Dönthettek úgy is, hogy acetil-l-karnitint használtok kapszulák formájában, amely magas felszívódási rátával büszkélkedhet a szervezetben.

Mikor a legjobb L-karnitint használni? 

Ha az L-karnitint arra szeretnétek használni, hogy sportolás és kalóriadeficit betartása mellett elősegítse a fogyást, akkor a legjobb edzés előtt vagy közben bevenni. Ha viszont az agyi aktivitást szeretnétek vele fokozni, akkor a nap folyamán bármikor használhatjátok. A tanulmányok szerint az ideális adag mennyisége 1-4 g. A leggyakrabban említett adag körülbelül 2 g.

Ha szeretnétek többet megtudni az L-karnitin használatának előnyeiről, akkor ne hagyjátok ki a következő cikkünket: Az L-karnitin és annak 11 nagyszerű mellékhatása.

 Mutass kevesebbet
Nincs találat a keresett termékre.