Amix Izotóniás italok

Izotóniás italok gyártótól Amix sportolóknak szánt italokat tartalmazó kategória. Segítenek a szénhidrátok pótlásában, amelyek gyors energiaforrást jelentenek, valamint az elektrolitok pótlásában, ásványi anyagok formájában. Leggyakrabban koncentrátumok vagy elektrolitporok formájában kaphatók. A sportital elkészítéséhez csak össze kell keverni a kívánt arányban vízzel. Így könnyedén készíthettek olyan sportitalt, amely segíthet megőrizni az állóképességi teljesítményeteket. Az ebbe a kategóriába tartozó termékek különösen alkalmasak futók, kerékpárosok, úszók és más állóképességi sportolók számára.

 Mutass többet

Mik azok a sportitalok?

A sportitalok sportolók számára készülnek, és segíthetnek hatékonyan pótolni a folyadékot, az ásványi anyagokat és az energiát. Ezért hozzájárulhatnak a teljesítmény fenntartásához és a fáradtság késleltetéséhez, különösen sportteljesítmény közben.

Sportitalok és azok összetevői profilja

 • Szénhidrátok: Ezek leggyakrabban könnyen emészthető szénhidrátok glükóz, fruktóz-izomaltulóz vagy maltodextrin formájában. Gyors energiaforrást jelentenek, és segíthetnek megakadályozni a tartalék szénhidrát, a glikogén kimerülését, amely minden sporttevékenység elsődleges energiaforrása.
 • Elektrolitok: A sportitalok leggyakoribb összetevője a nátrium, amely a káliummal együtt a szervezet vízháztartásáról gondoskodik. Jellemzően magnéziumot és kalciumot is tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak az optimális izomműködéshez. Ezenkívül a magnézium segít csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget.
 • Egyéb anyagok: Egyes sportitalok vitaminokat is tartalmaznak. Leggyakrabban ez a C-vitamin, amely hozzájárul az immunitás megfelelő működéséhez intenzív fizikai terhelés során. A sportitalok néha B1-vitamint és/vagy B12-vitamint is tartalmaznak, amelyek elősegítik a megfelelő mentális és idegrendszeri funkciókat. Emellett néha serkentő hatású koffeint, anyagcsere gyorsító L-karnitint vagy BCAA-kat, tartalmaznak, amelyek segíthetnek az izomtömeg fenntartásában és regenerálódásában.

Milyen típusú sportitalok léteznek?

A sportitalokat az oldott anyagok koncentrációja szerint hipotóniás, izotóniás vagy hipertóniás italokra oszthatjuk.

 • Hipotóniás ital: Alacsonyabb szénhidráttartalommal (kevesebb, mint 6 térfogatszázalék) és általában kisebb iontartalommal is rendelkezik. A folyadékok egy ilyen italból szívódnak fel a leggyorsabban. Ez alkalmassá teszi, hogy intenzív, akár 60 percig tartó tevékenységek során fogyasszátok.
 • Izotóniás ital: Ideális megoldás a folyadékok, a szénhidrátok (6-8% térfogat) és az ionok hatékony utánpótlására. Különösen alkalmas 60 percnél hosszabb tevékenységekhez.
 • Hipertóniás ital: Ez tartalmazza a legtöbb szénhidrátot (több mint 8 térfogatszázalékot) és általában a legtöbb iont is. A folyadékok lassabban szívódnak fel egy ilyen italból. Ezért ideális fizikai aktivitás előtt vagy után.

Kiknek alkalmasak a sportitalok?

A sportitalok különösen az állóképességi sportolók számára alkalmasak. Tökéletesek futók, kerékpárosok, hegymászók vagy úszók számára. Azonban a csapatsportolók, például a focisták, a jégkorongozók vagy a kosárlabdázók is hasznosnak találják, hiszen egy sportitallal hatékonyan pótolhatják a folyadékot és energiát a szünetben. Végül, de nem utolsósorban, alkalmasak az egy óránál tovább edző erősportolók és crossfitterek számára.

Gyertek és válasszatok egy olyan sportitalt, amely segít elérni a sportcéljaitokat. 

Ha szeretnétek többet megtudni a sportitalokról, akkor olvassátok el a következő cikkünket: Izotóniás italok: Mikor igyunk ionpótló italt vagy vizet?

 Mutass kevesebbet

1 Tétel

oldalanként
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (4)
 2. Nutrend (4)
 3. ActivLab (2)
 4. Amix (1)
 5. OstroVit (1)
Ízesítés
 1. zöldalma (1)
 2. narancs (1)
 3. eper (1)
Csomagolás (ml)
 1. 1000 ml (1)
Állag
 1. Folyadék (1)
Összetétel
 1. Keverék (1)
Termék kategóriája
Szűrés
Vegetáriánus (1)
Vegán (1)
Gluténmentes (1)
Laktózmentes (1)
BIO (1)
GMO mentes (1)
Mesterséges édesítő mentes (1)
Műanyag csomagolás mentes (1)
Aszpartám mentes (1)
 1. ChampION 1000 ml Amix
  ChampION Sports Fuel 1000 ml - Amix
  100%
  100 % (1)
  7590 Ft

1 Tétel