OstroVit E-vitamin

E-vitamin gyártótól OstroVit egy olyan kategória, amely számos terméket tartalmaz, amelyek különböző mennyiségű E-vitamint (tokoferolt) tartalmaznak. Ez a név valójában 8 különböző vegyületet foglal magába, nevezetesen 4 tokoferolt és 4 tokotrienolt. Mindegyikük eltérő biológiai hozzáférhetőséggel rendelkezik az emberi szervezet számára. Ezeket a vegyületcsoportokat jelentős antioxidáns aktivitás jellemzi. Az E-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. Ezek a zsírhoz kötődnek, amelynek köszönhetően a bélfalon keresztül jobban felszívódnak és raktározódnak a szervezetben. Így hiányuk csak hosszabb idő elteltével jelentkezik. Az optimális bevitelt tehát egészséges táplálkozással vagy étrend-kiegészítőkkel lehet biztosítani tabletták, kapszulák, pezsgőtabletták, gumicukorszerű vitaminok, cseppek, spray-k vagy olajok formájában.

 Mutass többet

Mi az E-vitamin funkciója a szervezetben?

Az E-vitamin fő funkciója, hogy megvédje a sejteket az oxidatív stressztől és a szabad gyököktől.

Mennyi az ajánlott napi E-vitamin-bevitel?

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (továbbiakban EFSA) módszertanának és a Német Táplálkozási Társaság (továbbiakban DACH) referenciaértékeinek megfelelő ajánlott napi bevitel egy átlagos felnőtt számára.

 • Irányadó napi beviteli érték az EFSA alapján: 11 mg nők esetében, 13 mg férfiak esetében
 • Irányadó napi beviteli érték a DACH alapján: 12 mg a női lakosság túlnyomó többsége esetében, 12-15 mg férfiak esetében

Milyen formában szedhető az E-vitamin?

Ha szeretnétek többet megtudni a vitaminokról, felosztásukról, funkciójukról, az irányadó napi beviteli értékekről, valamint a hiány és felesleg jeleiről, ne hagyjátok ki a következő cikkünket: Átfogó útmutató a vitaminokhoz: mire jók, honnan lehet tudni, hogy mikor kevés és mennyit kell bevenni?

 Mutass kevesebbet

2 Tétel

oldalanként
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (2)
 2. OstroVit (2)
Tabletta
 1. 60 tabl. (1)
 2. 200 tabl. (1)
Állag
 1. Tabletta (2)
Összetétel
 1. Keverék (2)
Termék kategóriája
Termékcímkék
 1. Vegan (1)
Ár
Szűrés
Vegetáriánus (1)
Vegán (1)
Gluténmentes (2)
Laktózmentes (2)
BIO (2)
GMO mentes (2)
Mesterséges édesítő mentes (2)
Műanyag csomagolás mentes (2)
Aszpartám mentes (2)
 1. Multivitamin ADEK - OstroVit
  ADEK - OstroVit
  71%
  71 % (7)
  3190 Ft
 2. Magnez MAX + Vitamin 60 tabs - OstroVit
  Nincs raktáron
  Magnez MAX + Vitamin - OstroVit
  100%
  100 % (6)

2 Tétel