10 szenzációs mogyoróvajas recept

10 szenzációs mogyoróvajas recept

A mogyoróvaj finom állagának és ízének köszönhetően kiváló alapanyaga lehet egyes desszerteknek. Ráadásul fehérjetartalma elérheti akár a 30%-ot is, emellett egészséges zsírokat, rostokat, rengeteg vitamint és ásványi anyagokat is tartalmaz. Nézd meg az alábbi 10 kitűnő mogyoróvajas receptünket, mely minden desszertnek vagy snacknek különleges ízt kölcsönöz. A receptek elkészítése ráadásul gyors és egyszerű!

1. Mézes-mogyorós flapjack

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A sütőt  180 ºC-ra melegítjük, a sütőformát pedig kibéleljük sütőpapírral.
2. Egy tálban összeolvasztjuk a mézet és a vajat, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, a zabpelyhet és jól összekeverjük
3. A keveréket formába öntjük és egyenletesen szétkenjük.
4. 10-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük.

Mézes-mogyoróvajas flapjack

2. Mogyorós aprósütemény

Hozzávalók 20 darab sütihez:

Elkészítés:

1. A sütőt 170 ºC fokra előmelegítjük és a tepsire előkészítjük a sütőpapírt.
2. Egy tálban keverjük össze külön a száraz (liszt + cukor + sütőpor + só) és folyékony ( puha vaj + mogyoróvaj + tojás + vaníliakivonat) hozzávalókat.
3. A száraz keveréket hozzáöntjük a folyékony keverékhez és sűrű tésztává keverjük.
4. A tésztából először kis golyókat gyúrunk, melyeket a tepsire helyezünk és tenyerünkkel vagy egy pohár segítségével összelapítjuk.

5. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Mogyorós aprósütemény

Fedezd fel bestsellereinket:

3. Mogyorós smoothie

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Egy robotgépben összemixeljük az összes hozzávalót, a tejet viszont csak a végén öntjük hozzá, hogy elkerüljük a csomósodást.
2. Voilá, máris kész a smoothie! Nagyszerűen illik hozzá a csokis fehérjés aprósütemény. Kóstoljátok meg!

Mogyorós smoothie

4. Mogyoróvajas popcorn

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A zacskó popcornt fél percre a mikróba tesszük, hogy a kukoricaszemek elváljanak egymástól.
2. A popcornt ezután egy tálba szórjuk (a zacskót ne dobjuk ki) és hozzákeverjük a cukrot, fahéjat, valamint a mogyoróvajat.
3. A keveréket visszatesszük a zacskóba, a kinyitott részét párszor félbehajtjuk, hogy a zacskó ne nyíljon szét és 3-4 percre a mikróba helyezzük.

Mogyoróvajas popcorn

5. Mogyorós karamellcukorkák

Hozzávalók:

Fedezd fel bestsellereinket:

Elkészítés:

1. A kimagozott datolyákat egy tálba helyezzük és forrásban lévő (vagy minimum forró) vízzel leöntjük, majd legalább 15 percre állni hagyjuk, hogy a datolya megpuhuljon.
2. A datolyákat leszűrjük és a mixerbe helyezzük. Hozzáaádjuk a mogyoróvajat, az agávét és a vaníliát. Ragadós masszává mixeljük.
3. A keletkezett masszát („karamellt”) egy tetszőleges lezárható edénybe helyezzük – egy sütőpapírral kibélelt, vagy egy kókuszolajjal kikent dobozba.
4. Legalább két órára a fagyasztóba helyezzük. Tálalás előtt leönthetjük keserű csokoládával vagy mogyoróvajjal, esetleg megszórhatjuk kókuszdarabkákkal. 

Mogyorós karamellcukorka

6. Mogyorós bonbonok

Hozzávalók10 darabhoz:

Elkészítés menete:

1. A banánt nagyjából 2 cm vastagságú karikákra vágjuk. A karikák közepébe lyukat vágunk.
2. A banánkarikákat megtöltjük lekvárral és mogyoróvajba forgatjuk. Sütőpapírral együtt egy tányérra helyezzük, hogy a bonbonok ne ragadjanak össze.
3. 2 órára a fagyasztóba helyezzük.
4. Mikor a mogyoróvaj megdermed, a bonbonokat leöntjük olvasztott csokiból és kókuszolajból előre elkészített, szobahőmérsékletű csokoládéöntettel. Újra dermedni hagyjuk, ezúttal viszont elég a hűtőbe tenni a bonbonokat.

Mogyorós bonbon

7.  „DREAMcream“ fagylalt

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A banánokat vékonyabb karikákra vágjuk és éjszakára a fagyasztóba helyezzük.
2. A fagyasztott banánt a robotgépbe helyezzük és porhanyóssá mixeljük.
3. A banánokat hagyjuk kicsit megpuhulni, majd hozzáadjuk a tejet. Újra összemixeljük és a keletkezett fagyit csészékbe vagy egyenesen egy lezárható edénybe helyezzük.
4. Hozzákeverjük a feldarabolt kekszet, összekeverjük, végül pedig belekeverjük vagy csak a tetejére csorgatjuk a mogyoróvajat.
5. Éjszakára vagy legalább 4 órára a fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt ráönthetünk egy kis kalóriamentes csokoládés szirupot vagy megszórhatjuk dióval.

„DREAMcream“ fagylalt

8. Mogyorós-almás muffin

Hozzávalók:

Elkészítés menete:

1. A sütőt 200ºC fokra előmelegítjük és a muffinos tepsire ráhelyezzük a muffinformákat.
2. Egy nagyobb tálban összekeverjük a folyékony hozzávalókat az almán kívül, egy kicsiben pedig a száraz hozzávalókat.
3. A száraz hozzávalókat hozzákeverjük a folyékony hozzávalókhoz, végül hozzáadjuk az almát – a felvágottat és a reszeltet is. Ízlés szerint csokoládét, diót, magvakat vagy szárított gyümölcsdarabokat is hozzákeverhetünk.
4. A formákat 2/3- ig megtöltjük a tésztával, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük (ajánljuk tűszúrással ellenőrizni a belsejét – ha nem ragad a tűre semmi, akkor készen van).

Mogyorós-almás muffin

9. 15 perces „overnights”

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A zabpelyhet, tejet és a chia magot egy lezárható edénybe – pl. egy befőttes üvegbe helyezzük és jól összekeverjük.
2. 2-3 percre a mikróba tesszük (minél melegebb lesz a tej, annál jobban magába szívja a zabpehely és a chia magok)
3. Összekeverjük és 10 percre állni hagyjuk. Végül hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összekeverjük.
4. Friss gyümölccsel díszíthető.

15 perces "overnights"

10. Mogyorós brownie

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük és egy kis sütőformát kibélelünk sütőpapírral vagy kikenünk kókuszolajjal.
2. Egy tálban felolvasztjuk csokoládét és kókuszolajat (vagy vajat) és cukrot adunk hozzá, majd elkeverjük. Fontos, hogy a keverék kicsit lehűljön.
3. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a tojást, lisztet és a kakaót. Óvatosan keverjük, nehogy túlmixeljük a tésztát.
4. A tésztát a formába öntjük és a tetejére mogyoróvajat teszünk.
5. 30-40 percig sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Mogyorós brownie

Nagyon reméljük, hogy mogyoróvajas receptjeink elnyerték a tetszésedet és hogy kipróbálsz majd párat közülük. Ne felejtsd el megosztani a véleményed ezekről a finomságokról kommentben. Ha tetszett a cikk, támogasd egy megosztással. 

Bátran osszátok meg velünk alkotásaitokat a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük