Applied Nutrition Béta-Alanin

Béta-Alanin gyártótól Applied Nutrition olyan termékek kategóriája, amelyek a béta-alanin nevű, nem esszenciális aminosavat tartalmazzák. Más aminosavakkal ellentétben nem a fehérjeképzés alapja, hanem a karnozin szintézisében játszik szerepet. Ez a vegyület segít csökkenteni az izmok túlsavasodását a tejsavból (laktátból) származó hidrogénionok megkötésével. Ez a hatás késlelteti a fáradtságot, növelheti a képességet, hogy megbirkózzatok a nehéz edzésekkel és meghosszabbíthatja az atlétikai teljesítményeteket. Így a béta-alanin segíthet hosszabb ideig tartó, magas intenzitású edzésben.

A béta-alanint tartalmazó táplálékkiegészítők minden intenzív edzésen áteső sportoló számára alkalmasak. De ez még nem minden, a futók, kerékpárosok, crossfitterek és erősportolók is garantáltan értékelni fogják a hatását.

 Show more

Hogyan kell szedni a béta-alanint?

A béta-alanint akár oldható por akár tabletták, formájában is bevehetitek, ideális esetben edzés előtt. Sőt, gyakori része az edzés előtti stimulánsoknak is. Akárcsak a kreatin esetében, a legjobb eredményt hosszú távú fogyasztásával érhetitek el. A béta-alanin ajánlott adagolási mennyisége napi 3,2-6,4 g. Ez az adag garantálhatja a karnozin koncentrációjának akár 60%-os növekedését az izmokban körülbelül egy hónapos használat után. Utána áttérhettek a fenntartó napi adagra, amely 2-5 g között mozog.

Néha bizsergő érzést tapasztalhattok a bőrötökön, mintha például tűvel vagy más hegyes tárggyal enyhén szurkálnák a bőrötöket, ha nagyobb adagokat vesztek be a béta-alaninból. Szakmai körökben ezt paresztéziának nevezik, és nem jelent veszélyt. Ez az érzés megelőzhető, ha az adagot 3-4 óránként 0,8-1,6 g-ra csökkentjük.

Ha érdekel benneteket a béta-alanin, és többet szeretnétek megtudni a hatásairól, olvassátok el a következő cikkünket:  A béta-alanin és felhasználása a sportban.

 Mutass kevesebbet

1 Tétel

per page
Növekvő sorrendbe
Gyártó
  1. GymBeam (2)
  2. ActivLab (1)
  3. Applied Nutrition (1)
  4. OstroVit (1)
  5. Mammut Nutrition (1)
Kapszula
  1. 120 kapsz. (1)
Állag
  1. Kapszula (1)
Összetétel
  1. Tiszta forma (1)
Termék kategóriája
Szűrés
Vegetáriánus (1)
Vegán (1)
Gluténmentes (1)
Laktózmentes (1)
BIO (1)
GMO mentes (1)
Mesterséges édesítő mentes (1)
Műanyag csomagolás mentes (1)
Aszpartám mentes (1)
  1. Beta-Alanine 1500mg - Applied Nutrition

1 Tétel