9 tipp reggelire, amelyeket előre elkészíthetsz

9 tipp reggelire, amelyeket előre elkészíthetsz

Biztosan ismerősek az olyan reggelek, amikor azt sem tudod a nagy rohanás közepette, mit is csinálj hamarabb. Ennek sokféle oka lehet. Talán az ébresztőóra, amit folyton átállítasz, csak még ne kelljen kikászálódnod az ágyból, talán az, hogy még mindig álmos vagy. Ne is csodálkozz, ha el sem tudod képzelni, hogy nyugodtan és élvezettel megreggelizz. A rohanás miatt a reggelit inkább kihagyod, vagy pedig a kezedbe markolsz egy kalóriadús pékárut. Ez persze nem a legjobb mód a nap indítására. Tudnod kell, hogy egy egészséges reggeli segíti, beindítja az anyagcserédet és energiaszintedet fellövi a csúcsra. Ahelyett tehát, hogy kihagynád a reggelit, próbálkozz inkább egészséges ételek elkészítésével reggelire. Minden reggeli tippünk egészséges, jól eltelít és tökéletes indítása az eseménydús napodnak.

1. Frittata nem csak olaszoknak

Annak ellenére, hogy a „frittata” inkább mexikói hangzású (paradox módon olasz étel), nem kell aggódnod. Elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád. Használhatsz mindent, amit a konyhádban találsz, zöldségektől kezdve a húsokig. Az interneten egy csomó receptet találhatsz e csodálatos étel elkészítésére, amely leginkább a rántottára hasonlít.

TIPP: Készítsd el a frittatát már vasárnap este, és tárold kis műanyag edényekben a hét folyamán. Aztán már csak elég felmelegíteni mikrohullámú sütőben, bár hidegen sem hagy maga után semmi kívánnivalót.

frittata recept finom reggelihez
frittata recept finom reggelihez

2. A tökéletes joghurt

Felejtsd el a hamis joghurtokat az üzletből. Inkább készítsd el a saját, egészségesebb joghurtodat ízlés szerint. Csak egy zárható edénykére van szükséged, amelyben kikevered a kedvenc hozzávalókat. Ez egy tökéletes megoldás az „on-the-go” reggelidhez olyankor, amikor semmire sincs időd.

TIPP: Az első réteg legyen görög joghurt, aztán hozzáadhatod a kedvenc bogyós gyümölcseidet, mogyorót, mandulát vagy zabpelyhet. Folytasd a rétegezést egészen az edény tetejéig. Ez a „tökéletes” joghurt fogja feldobni a hangulatod a nap folyamán.

3. Palacsinta, amely mindig kéznél van

A palacsinta nagyszerű alternatívája a finom reggelinek, és ha esetleg túl sokat készítesz belőlük, egyszerűen tárold azokat lefagyasztva egy edényben. A lefagyasztott palacsinta több hétig is kitart, és továbbra is jó ízű marad. A tésztáját készítsd egészséges, teljes kiőrlésű lisztből és friss gyümölcsökből, ha pedig kihűl, készen áll a lefagyasztásra. Fogyasztásához elég annyi, ha felmelegíted a mikrohullámú sütőben, vagy szobahőmérsékleten kiolvasztod az éjszaka folyamán.

TIPP: Egészséges palacsintát szeretnél készíteni? Nézd meg a gyors protein palacsinta receptjét és a banános palacsintát kizárólag két összetevőből!

Palacsinta recept finom reggelihez

Ezek a termékek érdekelhetnek:

4. Reggeli közvetlenül a sütőből

A sütő használata kényelmes lehet azok számára, akiknek nincs idejük a konyhában tölteni hosszú perceket. Elkészíthetsz benne bármit, a sült quinoa-magoktól kezdve a tojáson keresztül, egészen a finom francia pirítósokig. Készítsd el a reggelid már a hétvégén, így nem lesz gondod még a tízóraiddal sem a héten.

reggeli a sütőből finom reggeli recept

5. Smoothies minden nap másképp

A reggeli legegyszerűbb módja egy smoothie elkészítése. Gyors, könnyű, sok vitamint és más tápanyagot tartalmaz, amelyet a szervezeted egy mozgalmas nap folyamán felhasznál. A smoothie elkészítéséhez mixelj össze gyümölcsöket vagy zöldségeket, fehérjeport, fehér joghurtot vagy sovány tejet, olyan mennyiségben, hogy a szervezeted megkapja a szükséges fehérjét. Készítsd el a turmixod nyugodtan, még lefekvés előtt.

Hűtőszekrényben tárold, reggel csak ragadd meg és szaladj a munkába. A smoothie is egy tökéletes formája az „on-the-go” reggelinek vagy tízórainak, és hosszú ideig teltségérzetet biztosít.

TIPP: Próbáld ki a 10 legnépszerűbb smoothie ital egyikét.

6. Energiadús fehérjeszeletek

A házi fehérjeszeleteknek számos előnye van. Egyike közülük például az, hogy pénzt takaríthatsz meg. Ezek a fehérjeszeletek alacsony szénhidráttartalmúak, kiváló választás reggelire. Használhatsz banánt, egészséges zabpelyhet, kókuszt, mandulát vagy bogyós gyümölcsöket és fahéjat.

TIPP: Receptet keresel a fehérjeszelet elkészítésére? Próbáld ki a kókuszos fehérjeszelet receptünket és a 3 ügyes receptet a házilag készített fehérjeszelethez!

fehérjeszelet recept finom reggelihez

7. Mindennapi zabpelyhünk

Természetesen senkit sem kell emlékeztetnünk a zabpehely pozitív hatásaira. Nagyon könnyen elkészíthető reggeli, és mivel a kreativitás nem ismer határokat, a zabpelyhedet gazdagíthatod bogyós gyümölcsökkel, eperrel, málnával, áfonyával, szederrel, ribizlivel, almával, banánnal, dióval, mandulával és chia magokkal. Végül szórd meg fahéjjal vagy vaníliával, és máris az asztalodon találhatod a tökéletes, egészséges reggelit. Te is így gondolod?

8. Muffin többféleképpen

Nagy ívben kerüld el az „irodai bisztrókat”, ahol üres kalóriákat tartalmazó muffinok kacsingatnak Rád. Ehelyett inkább saját muffint készíts. Az interneten egy csomó egészséges és tápláló muffin recept található. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen házi muffin nemcsak a szükséges tápanyagokat biztosítja a szervezeted számára, de ha egy kicsivel többet készítesz el belőlük, meglepheted velük a kollégáidat is a munkahelyeden.

muffin recept tippek reggelihez

9. Puding Chia magokból

A Chia mag olyan tápanyagokat tartalmaz, mint például az omega-3 zsírsavak és rostok, amelyek eltelítenek és garantáltan jól fogod magad érezni reggeli után. Bár az elkészítése mindössze néhány percet igényel, előre elkészítheted még az este folyamán. Reggel csak kapd kézbe és indulj el dolgozni. Chia magos puding receptünket a 6 gyors fehérje desszert cikkünkben találod.

puding chia magokból finom recept reggelire

Reméljük, hogy a tippjeink segítenek és többé nem lesz szükséged hosszadalmas gondolkodásra, mit is fogyassz reggelire. Na és Te mit szoktál a leggyakrabban reggelire fogyasztani? Oszd meg velünk kommentben, ha pedig tetszett a cikkünk, oszd meg a többiekkel is!

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük